Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Helyreigazítás

Ez a cikk több mint 6 éves.

Helyreigazítás: 2018. március 23-án megjelent „Magyar Nemzet: Több, mint egymilliárd forintot parkoltat egy offshore-cégnél Szabó Zsolt államtitkár” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Szabó Zsolt államtitkár és felesége egy belize-i offshore-cég számláján több, mint egymilliárd forintot parkoltat”, valótlanul híreszteltük, hogy Szabó Zsolt és felesége vezeti a Joy World Enterprise Limited nevű offshore céget. 

A pénteki Magyar Nemzet arról számol be, hogy Szabó Zsolt fideszes képviselő és államtitkár, valamint felesége négymillió-nyolcszázhatvanötezer-ötszáztizenegy dollárt tart egy belize-i offshore-cég számláján, ami több mint egymilliárd-kétszázmillió forintnak megfelelő összeg.

A lap birtokába jutott banki papírok szerint Szabó Zsolték és felesége vezeti papíron a Joy World Enterprise Limited nevű offshore-céget, amelynek számláján az összeg található. A Magyar Nemzet úgy tudja, Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel. A lap – mémileg elébe menvén a Kósa-ügy kapcsán megjelentekhez hasonló találgatásoknak – megjegyzi, hogy a cég 2013. június 10-ei bejegyzését láttamozó közjegyző, Aldo G. Reyes pecséttel, okmánybélyeggel ellátott dokumentumban tanúsítja, hogy a birtokukba került iratok hiteles másolatok. Ezenkívül azzal is alátámasztják állításaikat, hogy a cég bejegyzését közvetítő Fidelity nevű társaság valós, ahogyan a nevében eljáró aláíró, Shirlee Cornejo is valós személy.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a cég számlájának éves fenntartási költsége 300 dollár, ezt az összeget a 2017. év végéig fizették csak meg, ezért a Belize Bank zárolta a betétet, feloldani a pénz befizetésével lehetne.

Szabó Zsolt amellett, hogy Hatvan országgyűlési képviselője, egyben a Nemzeti Fejlesztési minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára is. A politikus egyelőre nem reagált a Magyar Nemzet megkeresésére.

Frissítés, 2018.05.03: A fenti cikkben valótlanul állítottuk, híreszteltük, hogy Szabó Zsolt államtitkár és felesége áll a Joy World Enterprise Limited cég mögött, melynek Belizie számláján több mint 1,2 milliárd forint van. A nevezett cég nem áll Szabó államtitkár és felesége – sem közvetett, sem közvetlen – irányítása, tulajdonlása, befolyása alatt.