Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

MZP: Bár nyilvánvalóan nincs demokrácia Magyarországon, azért vegyünk részt a választáson

Ez a cikk több mint 2 éves.

Márki-Zay Péter a kilenc órai mise után családja körében leadta szavazatát, ezt követően pedig sajtótájékoztatót tartott, amelyben kifejtette a magyar választási rendszer számos hiányosságát a hazai és nemzetközi sajtónak, majd arra kérte a választópolgárokat, hogy ennek ellenére azért minél többen menjenek el szavazni.

„Magyarországon nem beszélhetünk szabad választásokról, de mégis van esély a kormányváltásra”

– hangsúlyozta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.


Pártállástól függetlenül biztatnak mindenkit, hogy vegyenek részt a választáson. Márki-Zay elmondta, a makói választókerületben már van tudomása atrocitásokról a szavazókörökben. Megköszönte a szavazatszámlálók munkáját is és sok sikert kívánt nekik.  Szerinte nincs olyan, hogy valaki szavazata ne számítana, mert akár egy voks is eldönthet egy körzetet.

A sajtó kérdésére Márki-Zay azt is elmondta, kormányra kerülésük után első intézkedésükként csatlakoznának az Európai Ügyészséghez. Hozzátette, fel sem merült részükről, hogy elzárnák az orosz gázt, szerinte hazugság a kormánypropaganda. A miniszterelnök-jelölt a jobboldali populizmusról is ejtett néhány szót a külföldi sajtónak, melyben hosszasan részletezte a magyarországi választási rendszer problémáit, melyhez a első kétharmados Fidesz-KDNP kormány törvénymódosításaival jelentősen hozzájárult.

Szerinte az eredményektől függetlenül ez a választás nem szabad, nincs demokrácia Magyarországon, mert Orbán mindent megtett azért hogy leválthatatlan lehessen.

Viszont mégis van esély, ha mindenki elmegy szavazni április 3-án.

Lázár János is leadta szavazatát a választókerületben. Hangsúlyozta, szerinte ez a körzet most az egész ország. A választás.hu adatai szerint egyelőre Márki-Zay és Lázár János körzetében a legmagasabb a részvételi arány.

Címlapkép: Kiss Soma Ábrahám / Mérce