Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Pont akkor nyertünk a legjobban, mikor a legjobban összeálltak ellenünk” – értékelt a diadalittas Orbán

Ez a cikk több mint 2 éves.

Bálna „Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este” – kezdte saját maga március 15-i mondatait idézve győzelmi beszédét Orbán Viktor a ferencvárosi Duna-parton, a Bálna előtt felállított színpadon.

A hamarosan ötödik kormányát alakító miniszterelnök úgy fogalmazott, akkora győzelmet aratott a Fidesz, hogy az „még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan”.

Orbán külön köszöntötte a határon túli magyarokat, akiktől szerinte a Fidesz kapott egy esélyt, és akik azért segítettek a Fidesznek,  hogy az újból megválasztott kormánypártok is segíthessenek nekik

A kárpátaljai magyaroknak külön üzent: „Ne féljenek, az anyaország veletek van!” – mondta Orbán.

Orbán aztán nemcsak idén március 15-éről, hanem 2018. április 8-án estéről is idézte egy saját mondatát, miszerint „ma este van mire szerénynek lenni”.

A Fidesz elnöke felsorolta az elmúlt választások alkalmával egymással szemben felállt politikai erők különböző kombinációit, mondván: „a ma estével a győzelem szinte minden lehetőségét kimerítette” a Fidesz:

  • 2010-ben kétfordulós rendszerben,
  • 2014-ben külön-külön induló ellenzékkel szemben,
  • 2018-ban, amikor részleges összefogás volt,
  • és 2022-ben, amikor teljes összefogás történt.

„A Jóistentől meg kell kérdezni, hogy az hogy van, hogy pont akkor nyertünk a legjobban, mikor a legjobban összeálltak ellenünk.”

– tette hozzá.

Orbán szerint mindez annak ellenére sikerült, hogy szerinte „óriási nemzetközi erőközpontok mozdultak meg” velük szemben. „Nekik” a miniszterelnök azt üzente: „kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyar baloldalnak adtak”.

A sorosozás sem maradt el ebben a kontextusban: „A magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése: 12 éve csak viszi a pénzt” – viccelődött Orbán.

Beszéde végén odaszólt az Oroszoroszág által megtámadott Ukrajnát elnöklő Volodimir Zelenszkijnek is:

„Ez a győzelem azért marad emlékezetes, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni: a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média, és a végén még az ukrán elnök is” – sorolta Orbán.

Ejtett néhány szót a népszavazásról is: Orbán szerint a Fidesz megvédte Magyarország függetlenségét és szabadságát, békéjét és biztonságát, és „bár még nem ismerjük az eredményeket, de reméljük, hogy megvédtük a gyerekeinket is”.

A negyedik kétharmad küszöbén azzal zárt Orbán: „Az egész világ láthatta ma este, hogy a konzervatív politika győzött”, és azt üzente a Nyugatnak, hogy „ez nem a múlt, ez a jövő”.