Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely: Száz mandátum már siker

Ez a cikk több mint 2 éves.

„Regisztráltak több százezren, talán több mint három-négyszázezren. Ahhoz, hogy tíz darab szavazólapot valaki elégessen, olyan nagy szervezés nem kell” – mondta Gulyás Gergely a Fidesz eredményváróján tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnökséget vezető miniszter ezt arra reagálva mondta el, hogy a héten zsákba gyűjtött, félig elégetett szavazólapokat találtak a Marosvásárhelyt és Jeddet összekötő út mellett egy hulladéklerakóban.

Gulyás szerint a helyszínen nem voltak azonosítólapok, és a levélszavazatokat „annak az újságírónőnek a szomszédságában találták meg, aki egyébként évek óta azt akarja bebizonyítani, hogy visszaélésekre ad okot a választás”, ami a miniszter szerint „kifejezetten színvonaltalan provokáció”.

A választási várakozásairól elmondta, minden budapesti mandátum, ha azt egyéni körzetben nyerik meg, „különösen értékes”.  Újságírói kérdésre hozzáfűzte: nem tudnak kétharmaddal nyerni, de ez szerinte az összefogás miatt „eddig is matematikailag kiszámolható volt”.

„Miniszterelnök úr is elmondta, én is többször elmondtam, száz mandátummal lehet kormányozni. Száz mandátum, illetve ami annál több, az siker, az a kormányalakításra adott felhatalmazás” – fogalmazott.