Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pumped Gabó a Partizán műsorában szolidaritást vállalt a tanárokkal, több mint egymillió forintot ajánlottak fel a sztrájkalapba a nézők

Ez a cikk több mint 2 éves.

Magyarország legnagyobb közéleti Youtube-csatornája, a Partizán a jelenleg zajló választási országjárási műsorában, az agitPop mai, Hatvanban rögzített adásában is kiemelten foglakozott a ma kezdődő pedagógussztrájkkal.

Erre az alkalomra a csatorna házigazdája, Gulyás Márton egy nem mindennapi műsorvezető társat is választott maga mellé Pumped Gabó testépítő és influenszer személyében.

A közösségi médiában és a kereskedelmi csatornákban az elmúlt években nagy sikert befutó Pumpednek nem ez az első szereplése a Partizánban, 2020. szeptemberében adott félórás életút interjút a csatornának, melyben részletesen beszámolt a kereskedelmi tévézés számos árnyoldaláról.

Az agitPop reggeli hírösszefoglalójában Pumped Gabó éppen a Mércét idézve tájékoztatta a nézőket a sztrájk kezdetéről. Emellett Gulyás Mártonnal közösen interjúkat készített az adásba becsatlakozó pedagógusokkal, valamint megosztotta a közoktatással kapcsolatos saját tapasztalatait. Pumped Gabónak egyébként nem ez az első társadalmi szerepvállalása az elmúlt időszakban: az Instagramon 174 ezer követővel rendelkező influenszer a Greenpeace-aktivistájaként részt vett a Fertő tavon zajló kormányzati nagyberuházás ellen szervezett januári tüntetésen, valamint néhány hete részt vett a Budapest Bike Maffia azon akciójában, amely az ukrajnai háború elől menekülőknek gyűjtött adományokat.

A Partizán mai műsorában Pumped Gabó a támogatásáról biztosította a sztrájkoló tanárokat, valamint Gulyás Mártonhoz hasonlóan 100 ezer forintot ajánlott fel annak a szolidaritási alapnak, melyet a tiltakozó tanároknak hozott létre Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára és a Tanítanék Mozgalom társalapítója.

Partizán egyébként műsorában a nézőit szintén a tanárok támogatására buzdította a nézőket és alig két óra alatt több mint egymillió forintnyi felajánlás érkezett a sztrájkalapba.

Címlapkép: Pumped Gabó a Partizán műsorában. Forrás: Youtube/Partizán