Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jordán Tamás: Szeretet nélküli országban nem lehet élni

Ez a cikk több mint 2 éves.

Fekete-Győr András után a Jászai Mari és Kossuth díjas színész, Jordán Tamás lépett színpadra, aki felelevenítette élményeit 1956 október 23-ról és a Sztálin szobor ledöntéséről.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy az ellenzéki összefogás sikerült”, mondta Jordán Tamás, ugyanis a sikeres összefogás olyan emlékeket ébresztett fel a nemzet színészében, melyeket csak tizenéves korában érzett utoljára:

„Ott voltam ’56 délelőttjén, amikor a Műegyetemről kiáramlott egy lelkes és hatalmas tömeg. Rengeteg fiatal döntött úgy, hogy nem akarnak többet félni”.

Arról is beszélt, hogy ezekben a szemekben már nem látszott a félelem, csak az öröm és a szeretet, és a szobor ledöntése után mindenki mindenkinek a testvére lett.

Ennek a szeretetnek az újraéledését, a testvéri, honfitársi szeretet fellángolását látja most az ellenzéki összefogásban Jordán Tamás. Ugyanis elmondása szerint országunkból, már hosszú ideje hiányzik a szeretet és „szeretet nélkül viszont nem lehet élni”.

Arra kérte az itt összegyűlteket, hogy vigyázzanak erre az összefogásra, hogy a jövőben még többen csatlakozhassanak hozzá.

Címlapkép: Mérce