Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: Itt vagyunk, együtt vagyunk, győzni fogunk!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hősök tere Az ellenzéki pártok rendezvényét Osváth Zsolt youTube-os műsorvezető nyitotta meg, aki az előválasztás során számos interjút csinált a jelöltekkel. Osváth felvezetőjében az előválasztás szervezőinek és önkénteseinek köszönte meg munkájukat.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke először az összefogás és a közös indulás jelentőségéről beszélt. Szerinte az ellenzéki pártok a rabszolgatörvény elleni tüntetésen felismerték, hogy egy oldalon állnak, „a melósok, a nyugdíjasok oldalán”. Az előválasztással megvalósították, ami a győzelemhez szükséges:

„Itt vagyunk, együtt vagyunk, győzni fogunk!”

– mondta a jobboldali párt volt miniszterelnök-jelöltje.

Jakab Péter beszéde az ellenzéki megemlékezésen. Forrás: Mérce

Jakab szerint az ellenzék egysége után a „nemzet egységének megteremtése” a cél. A jövő Magyarországa büszke lesz, nem lesz megalkuvó, egységes és sokszínű lesz, az ellenzék győzelme után az ország „a szegénység és a félelem útjáról a szabadság és a jólét újára lép”.

A Jobbik elnöke felemlegette a közhelyes és felszínes párhuzamokat az ’56-os kivándorlók és az országot ma elhagyók közt, valamint a Rákosi-rezsim és az Orbán-kormányok orosz/ szovjet-barátsága közt.

Arról is beszélt, a magyar nemzet ma vissza szeretné kapni az elvett földeket, gyárakat, „az életünket, a jövőnket, a gyermekeinket”. Az ellenzék történelmi felelőssége, hogy visszaadja, ami a nemzetnek jár, „a valódi rendszerváltást”. Ez Jakab szerint az elszámoltatással kezdődik.

Címlapkép: Mérce