Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Budafok-Tétényben Karsay Ferenc maradt a polgármester, de nem lesz könnyű dolga

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztunk Budafok-Téténnyel: a kerület annak a 79 éves férfinak a kilakoltatása kapcsán került a figyelem középpontjába, akiről utóbb kiderült, hogy nem hogy nem tartozott az önkormányzatnak, de még túlfizetése is volt.

Karsay Ferenc polgármester végül lényegében elszabotálta az ügy vizsgálatát, így az idős férfi sorsa továbbra is bizonytalan.

Időközben kiderült, hogy a polgármester körül is vannak különös ügyek – például az, hogy egy áron alul bérelt önkormányzati házban lakik. Aztán az ellenzék komplett mutyitérképet készített a kerületről, amiből az is kiderült, hogy a fideszes városvezetés baráti céggel végezteti a kerületben a különféle fejlesztéseket.

Így volt ez tehát eddig.

Karsay Ferencet újraválasztották Budafok-Tétényben, így marad polgármester. Az ellenzéki polgármester-jelölt egyébként összesen 312 szavazattal kapott kevesebbet, de tegyük hozzá: a kerületben indult még egy jelölt a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete képviseletében, összesen 1.181 szavazatot szerezve.

Karsay polgármestersége azonban ebben a ciklusban sejthetően nem lesz olyan zökkenőmentes, mint az előzőm öt évben.

Ugyanis míg 2014-ben a választás után a 17 fős közgyűlésben 12 fideszes képviselő ült, 5 ellenzékivel szemben, addig idén fordult a trend:

a kormánypárti képviselők száma szűkült 5-re, 11 képviselőt az ellenzéki együttműködés támogat, 1 képviselőt pedig a Budafok-Tétény Baráti Körök küldhet az önkormányzatba.