Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány: nincs alternatívája a legszélesebb körű ellenzéki együttműködésnek

Gyurcsány Ferenc ma sajtótájékoztatót tartott, ahol az önkormányzati választás eredményeit értékelte. Szerinte az ellenzéket semmibe vették, kigúnyolták, megzsarolták, megfenyegették, de nemcsak, hogy itt vannak, hanem győztek is tegnap.

A DK elnöke szerint a mai nap csak a kezdet, a tegnapi választáson eldőlt,

  • hogy Magyarország jelentős része változást akar,
  • hogy nincs alternatívája a legszélesebb körű ellenzéki együttműködésnek,
  • és hogy ha az ellenzék jól végzi a dolgát, akkor visszaadja az országot 2022-ben a saját népének.

A most megválasztott ellenzéki polgármestereknek, képviselőknek három dolgot üzen:

  1. mutassák meg, hogy mit tett a Fidesz városok és falvak sokaságával, hozzanak nyilvánosságra minden szerződést, mutassák be, hogyan herdálták el a települések vagyonát, szembesítsék az embereket azzal, milyen lehetőségeket vettek el tőlük az elmúlt években,
  2. legyenek becsületesek, mutassák meg, hogy lehet tisztességesen is szolgálni a hazát, az embereket, a városokat és a falvakat.
  3. segítsék, hogy utat nyithasson az ellenzék a 2022-es közös győzelemnek, hogy visszaadhassák Magyarországot azoknak, akik úgy gondolják, hogy lehet demokratikus, európai országot teremteni sok év után.

A demokrata választópolgároknak pedig az üzeni: higgyék el, hogy van értelme a küzdelemnek és van lehetőség a győzelemre.

Gyurcsány szerint a DK megerősítette ellenzéki pozícióját, ugyanis a korábbiakhoz képest többszöröse lett azoknak a párttagoknak a száma, akik bekerültek megyei, városi képviselő-testületekbe, vagy városokat vezetnek.

A recept egyszerű: tisztességre, becsületre van szükség, nem kell megalkudni a Fidesszel és kiszámítható módon kell dolgozni

– mondta.