Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Partizán: Budafok-Tétény polgármestere áron alul bérelt önkormányzati házban lakik

A kezdetektől figyelemmel kísérjük annak a 79 éves férfinak a kálváriáját, akit Budafok-Tétény önkormányzata kilakoltatott önkormányzati lakásából, „megfelelő” elhelyezéséről pedig egy hajléktalanszállón gondoskodott.

Emlékezetes: a 79 éves Károlyt 2019 januárjában értesítette az önkormányzat, hogy a fennálló 35 ezer forintos tartozása miatt februári határidővel ki fogják lakoltatni. Végül júliusban fosztották meg lakhatásától.

Érdemes megjegyezni: az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása, aminek ebben az esetben épp az ellenkezőjét tette.

Csakhogy ezután a történet igencsak meglepő fordulatot vett: a férfit segítő A Város Mindenkié csoport (AVM) fontos bizonyítékkal állt elő, miszerint a férfinak 47 ezer forintot túlfizetés miatt (egy 2017-től kezdődő számlázási időszakra vonatkozóan) visszautalt az önkormányzat még májusban.

Ez pedig azt jelenti, valójában a férfinak túlfizetése volt, nem hátraléka. Így az AVM szerint a budafoki önkormányzat tartozás jogcímének, amely alapján a 79 éves férfit kilakoltatták, nem volt valós alapja.

Az egész ügynek pedig kifejezetten különös felhangot ad az a helyzet, amelyet a Partizán mai videójában tár fel:

Kiderült, hogy Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere egy 110 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú házban lakik a 22. kerületben, amit névleg a felesége bérel az önkormányzattól.

Az ingatlan a földhivatal nyilvántartása szerint jelenleg is az önkormányzat tulajdonában van, korábban a kerület rendőrkapitányának használatában volt, ám ő 2008-ban leadta.

Nádor Ágnes, Karsay felesége 2014. januárjában kötött bérleti szerződést az önkormányzattal, a piaci lakbérnél jelentősen alacsonyabb összegért. Az önkormányzati nyilvántartás szerint az ingatlant jelenleg is bérlik.

A Partizán a nagytétényi szüreti rendezvényen megpróbálta megtudni Karsaytól, hogy valóban egy önkormányzati ingatlanban lakik-e, ám a polgármester a kérdésekre nem válaszolt.

Karsay és felesége a Partizán felvételeinek tanúsága szerint azonban életvitelszerűen tartózkodnak az ingatlanban.

Budafok-Tétény polgármesterének vagyonnyilatkozatában egyébként az szerepel, hogy egy 22. kerületi és egy 13. kerületi társasházi lakás teljes jogú tulajdonosa, emellett felerészben birtokosa egy 1000 négyzetméteres telken felépített lakóháznak is.

Olvass tovább!