Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Partizán: Budafok-Tétény polgármestere áron alul bérelt önkormányzati házban lakik

Ez a cikk több mint 4 éves.

A kezdetektől figyelemmel kísérjük annak a 79 éves férfinak a kálváriáját, akit Budafok-Tétény önkormányzata kilakoltatott önkormányzati lakásából, „megfelelő” elhelyezéséről pedig egy hajléktalanszállón gondoskodott.

Emlékezetes: a 79 éves Károlyt 2019 januárjában értesítette az önkormányzat, hogy a fennálló 35 ezer forintos tartozása miatt februári határidővel ki fogják lakoltatni. Végül júliusban fosztották meg lakhatásától.

Érdemes megjegyezni: az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása, aminek ebben az esetben épp az ellenkezőjét tette.

Csakhogy ezután a történet igencsak meglepő fordulatot vett: a férfit segítő A Város Mindenkié csoport (AVM) fontos bizonyítékkal állt elő, miszerint a férfinak 47 ezer forintot túlfizetés miatt (egy 2017-től kezdődő számlázási időszakra vonatkozóan) visszautalt az önkormányzat még májusban.

Ez pedig azt jelenti, valójában a férfinak túlfizetése volt, nem hátraléka. Így az AVM szerint a budafoki önkormányzat tartozás jogcímének, amely alapján a 79 éves férfit kilakoltatták, nem volt valós alapja.

Az egész ügynek pedig kifejezetten különös felhangot ad az a helyzet, amelyet a Partizán mai videójában tár fel:

Kiderült, hogy Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere egy 110 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú házban lakik a 22. kerületben, amit névleg a felesége bérel az önkormányzattól.

Az ingatlan a földhivatal nyilvántartása szerint jelenleg is az önkormányzat tulajdonában van, korábban a kerület rendőrkapitányának használatában volt, ám ő 2008-ban leadta.

Nádor Ágnes, Karsay felesége 2014. januárjában kötött bérleti szerződést az önkormányzattal, a piaci lakbérnél jelentősen alacsonyabb összegért. Az önkormányzati nyilvántartás szerint az ingatlant jelenleg is bérlik.

A Partizán a nagytétényi szüreti rendezvényen megpróbálta megtudni Karsaytól, hogy valóban egy önkormányzati ingatlanban lakik-e, ám a polgármester a kérdésekre nem válaszolt.

Karsay és felesége a Partizán felvételeinek tanúsága szerint azonban életvitelszerűen tartózkodnak az ingatlanban.

Budafok-Tétény polgármesterének vagyonnyilatkozatában egyébként az szerepel, hogy egy 22. kerületi és egy 13. kerületi társasházi lakás teljes jogú tulajdonosa, emellett felerészben birtokosa egy 1000 négyzetméteres telken felépített lakóháznak is.