Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

AVM: Elszabotálta Budafok-Tétény polgármestere Károly bácsi ügyének vizsgálatát

Ez a cikk több mint 4 éves.

Október 4-i határidővel kellett Budafok-Tétény polgármesterének, Karsay Ferencnek kivizsgálnia a 79 éves Károly bácsi önkormányzati lakásának ügyét egy szeptemberi önkormányzati határozat értelmében.

Az eredeti határidő helyett azonban a polgármester csak október 10-én küldte meg jelentését Bodrog Zoltánnak, a Sétáló Budapest-kampányt és Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét támogató önkormányzati képviselőnek, ebben pedig semmiféle, érdemi vizsgálat nyomát nem találták. Bodrog Facebook-bejegyzésében jelezte, korábban felvetették, hogy a gyógykezelése alatt önkormányzati lakásából kitett Károly bácsinak nemhogy tartozása, de még túlfizetése is volt a lakbéren.

Ennek a körülménynek a figyelembevételét is el próbálták érni a városházánál, hasztalanul.

A polgármester jelentése ugyanis semmiféle további, konkrét intézkedést nem indítványoz, arra hivatkozva, hogy a fővárosi kormányhivatal, mint törvényességi felügyeleti szerv, jelenleg is vizsgálódik:

Valóban, ezenkívül konkrét információként a levélben csak annyi szerepel, hogy Karsay szerint a dolog szociális munka-része le van papírozva, és ezt az érintett is aláírta.

Hiába kérte tehát mind Bodrog Zoltán, mind pedig az A Város Mindenkié (AVM) lakhatási aktivista csoport, hogy a többszöri kérés, tiltakozások eredményeként végre történjen érdemi vizsgálat a kilakoltatott 79 éves férfi ügyében, erre a fideszes polgármester ezúttal sem volt hajlandó.

Misetics Bálint, az AVM aktivistája és Bodrog Zoltán ezért ma délelőtt, többekkel együtt a budafoki városháza előtt újra tiltakozott is, ezt a Mérce élőben közvetítette:

Misetics felhívta a figyelmet, hogy a kerületi vagyongazdálkodó és családsegítő szolgálat hibáit a polgármester még most is kijavíthatná, azonban láthatóan erre szándékot nem mutat. Ezért az ügy minden bizonnyal bíróságon folytatódik majd, ahová Károly ügyvédje hamarosan benyújtja a keresetet. Misetics bizonyos abban, hogy a bíróság kötelezni fogja az önkormányzatot, adja vissza a bérlakást eredeti bérlőjének.

Hangsúlyozta, a teljes ügy „siralmas képet fest” az önkormányzat, és szociális szervezetei állapotáról a 22. kerületben. Felhívta a figyelmet, az a lakás, ahonnan Károly bácsit kirakták, egy 25 négyzetméteres kislakás, miközben kiderült, Karsay Ferenc maga egy több mint 100 négyzetméteres „önkormányzati bérlakásban” lakik, és több, fideszes városházi képviselőnek is kiosztottak ilyen ingatlanokat.

A vizsgálatot szeptember 12-én rendelte el a 22. kerület önkormányzata, miután mulasztását az ügyben a testület lényegében elismerte. Akkor, miután az AVM és Bodrog Zoltán bizonyítékokkal szolgált Károly bácsi 47 ezer forintos túlfizetésére nézve, 13 igennel és 4 tartózkodással rendelték el a most lezárult polgármesteri vizsgálatot, amely viszont úgy tűnik, érdemben nem történt meg.

Az idős úr jelenleg egy átmeneti szállón él, és néhány napja ezt a videóüzenetet juttatta el Karsay Ferencnek:

Címlapkép: Mérce