Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kerületi mutyitörténelmet bemutató térképet készített a budafok-tétényi ellenzék

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budafok-Tétény kétes közbeszerzési ügyeit bemutató mutyitérképet készített a kerületi ellenzéki összefogás: a végigkattinható alkotáson még kategorizálták is a különböző eseteket. A mutyitérképre Tóth Endre, a Momentum helyi elnökének és képviselőjelöltjének Facebook oldalán bukkant rá szerkesztőségünk.

A posztban Tóth arról ír: sokan csak azt veszik észre, hogy a kerületben történtek fejlesztések: megújult például a szakrendelő, épültek az utak és néhány fát is elültettek. Ez mind szép és jó, arról viszont kevesen tudnak a helyi lakosok közül, hogy az elmúlt öt év szinte összes fejlesztését ugyanaz a baráti cég végezte el.

A fideszes városvezetés gyakorlatilag minden elnyert pályázati forrásba belekeverte a saját és a haverok érdekeit is. Így lett a közérdekből magánérdek, és így épült közpénzből fideszes holdudvar.

-írja.

A posztban összegyűjötték az elmúlt évek legjelentősebb mutyitörténeteit is; szó esik például a Nova-Bau Kft. nevű cégről, amely „2014 nyarán a semmiből lett a kerületi építkezések sztárja” és amely azóta 2,5 milliárd forint értékben kapott az önkormányzattól megbízásokat. A bejegyzés szerint a vállalat tulajdonosa, Novák Zoltán rokona és volt üzlettársa Wohner Zsoltnak, aki szintén 2014 nyarától kezdve az önkormányzat Városfejlesztési és -Üzemeltetési Irodájának vezetője.

A posztban (és a térképen) megjelenik az ingatlanmutyi gyakorlata is. Az önkormányzati bérlakások ismerősi kézre játszása ugyan nem csak ebben a kerületben divatos, de a helyi eset abból a szempontból különösen érdekes, hogy egy nyáron indult ügy szerint a budafok-tétényi vezetés megpróbálta egy idős, rászoruló ember alól kijátszani bérlakását, miközben a fideszes polgármester, Karsay Ferenc olcsó bérlakásban lakik.

A teljes térkép, részletes információkkal és linkekkel együtt itt érhető el.