Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

MSZP-P: Kasszandrának bizonyultunk

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, mszp-p eredményváró Tudósítónk a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös kampányváró rendezvényén kapta el Barabás Richárdot, az utóbbi párt szóvivőjét, akit szembesített a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásával, mely szerint Jávor Benedek, a párt egyetlen jelöltje, akinek a korábbi előrejelzések szerint bármennyi esélye is lett volna a bejutásra, nem szerez mandátumot.

Barabás válaszul kifejtette, a végleges számoktól függetlenül az látszik a rekord magas részvételi arányból, hogy a magyarokat érdekli az Európai Unió. Ezzel kapcsolatban kifejtette,

az olyan kihívásokra, mint a klímaváltozás és a kínai felemelkedés, Magyarország csak egy együttműködő Unióval képes válaszolni.

Kifejtette továbbá, az MSZP-P

„Kasszandrának bizonyult, Kasszandra jóslatát mondtuk néhány hónappal ezelőtt, mikor azt mondtuk, az ellenzéknek együtt kell működnie, különben a Fidesz tarolni fog.”

Emiatt a későbbiekre vonatkozóan azt javasolja, minél szélesebb körben működjenek együtt az ellenzéki pártok, ezzel kapcsolatban elmondta, az önkormányzati választások terén remekül haladnak a tárgyalások.

Elmondta ezen kívül, tekintve hogy az LMP valószínűleg nem jut be, Magyarország zöld képviselet nélkül maradhat az EP-ben, miközben Európa-szerte egyre sikeresebbek az ilyen pártok, Németországban például 20 százalék fölött végeztek.

Barabás emlékeztetett, míg nincs meg a végleges eredmény, nem kíván spekulációkat folytatni, azonban azok ismeretében néhány óra múlva tudnak majd részletesen értékelni.

Videóinterjúnkat az alább lehet megtekinteni.

Címlapkép: Mérce fotó