Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hidvéghi: óriási dolog a rekord magas részvétel

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, fidesz eredményváró Az ATV a Fidesz eredményvárójáról jelentkezett be, ahol Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója nyilatkozott a tévé tudósítójának.

A politikus elmondta, a rekordrészvételi arány alapján úgy látja, a magyar emberek felmérték az EP-választás jelentőségét, mint mondta

„az eddigi adatok alapján az látszik, hogy rekord magas lesz a részvétel Magyarországon, ami »óriási dolog«”

Hidvéghi megköszönte a szavazóiknak, aktivistáknak, választási bizottsági tagoknak a közreműködést, majd emlékeztetett a Fidesz előző EP-választáson elért 12 képviselői helyet jelentő győzelemre, majd elmondta, ezúttal is elégedett lenne hasonló eredménnyel.

A riporter felvetette, hogy a német és holland fejlemények alapján nem úgy tűnik, hogy a szélsőjobboldal úgy megerősödött volna ahogy Orbán előrejelezte, ezzel kapcsolatban Hidvéghi elutasította, hogy a Fidesz szövetségesei, valamint a migrációellenes erők szélsőjobboldaliak lennének.

Ezután kifejtette, véleménye szerint az európai emberek elutasítják a migrációt – ahogy a V4-ek kormányai is – emellett nem értenek egyet az Unió „centralizációjával”, ehelyett szeretnének visszatérni a közösség gyökereihez.