Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Diáktüntetés: Azért tanulunk, hogy jobbá tehessük a világot

Nagy Blanka, kecskeméti diákparlamenti képviselő, a korábbi hozzászólókhoz hasonlóan demokratizálja a hős szó jelentését.

Szerinte ugyanis, mindannyian hősök lehetünk, már akkor is, ha például kinyitjuk az uborkás üveget, de még inkább akkor, ha kedvesek, türelmesek, elfogadóak vagyunk az emberekkel.

Nagy Blanka, Fotó: Zsolnai Péter

A diákképviselő szavaiból egy eléggé frusztrált ország képe rajzolódik ki, ahol szinte kivételes állapot kedvesen fordulni mások felé, pláne segíteni egymáson.

Nagy Blanka azt állítja, és ez még ijesztőbb, hogy az oktatási rendszer is arra nevel ma, hogy ha „segítséget kérsz, ostoba vagy”.

A fiatal lány úgy gondolja, a márciusi ifjak méltó utóda, aki el meri mondani a véleményét, aki megpróbálja jobbá tenni a világot. Külön érdemesek a tiszteletünkre azok, akik olyan segítő szakmákban dolgoznak, mint pl. a tűzoltók, mentősök, orvosok, ápolók , akik ráadásul március 24-én tüntetnek majd az egészségügy kilátástalan helyzete miatt.

Nagy Blanka szerint a tanulás célja elsősorban az, hogy több eszközünk legyen arra, hogy jobbá tehessük a világot, és pl. tehessünk azért, hogy minél kevesebb honfitársunk legyen az utcán.