Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Diáktüntetés: Azért tanulunk, hogy jobbá tehessük a világot

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nagy Blanka, kecskeméti diákparlamenti képviselő, a korábbi hozzászólókhoz hasonlóan demokratizálja a hős szó jelentését.

Szerinte ugyanis, mindannyian hősök lehetünk, már akkor is, ha például kinyitjuk az uborkás üveget, de még inkább akkor, ha kedvesek, türelmesek, elfogadóak vagyunk az emberekkel.

Nagy Blanka, Fotó: Zsolnai Péter

A diákképviselő szavaiból egy eléggé frusztrált ország képe rajzolódik ki, ahol szinte kivételes állapot kedvesen fordulni mások felé, pláne segíteni egymáson.

Nagy Blanka azt állítja, és ez még ijesztőbb, hogy az oktatási rendszer is arra nevel ma, hogy ha „segítséget kérsz, ostoba vagy”.

A fiatal lány úgy gondolja, a márciusi ifjak méltó utóda, aki el meri mondani a véleményét, aki megpróbálja jobbá tenni a világot. Külön érdemesek a tiszteletünkre azok, akik olyan segítő szakmákban dolgoznak, mint pl. a tűzoltók, mentősök, orvosok, ápolók , akik ráadásul március 24-én tüntetnek majd az egészségügy kilátástalan helyzete miatt.

Nagy Blanka szerint a tanulás célja elsősorban az, hogy több eszközünk legyen arra, hogy jobbá tehessük a világot, és pl. tehessünk azért, hogy minél kevesebb honfitársunk legyen az utcán.