Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Eszméletlenre vertek két meleg orvost Pécs belvárosában

Ez a cikk több mint 2 éves.

Szóváltásba keveredett, majd többször megütött két fiatal férfi két másikat Pécs belvárosában vasárnap reggel. Az ütések hatására az egyik áldozat eszméletét vesztette – mondta el az RTL klub híradójának Szántó Valentin, a Baranya megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Híradó információ szerint két meleg férfi a sértett, akik egyébként orvosok. A tetteseket hétfőn elfogták, azt, hogy pontosan mi volt a támadás oka, a rendőrség még vizsgálja.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hétvégén nem ez volt az egyetlen eset, hogy szexuális kisebbségi csoportok tagjaival szemben olyan támadásokat intéztek, ami rendőri beavatkozást igényelt:

Pénteken szélsőjobboldali tüntetők zavarták meg Szegeden az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride és a Szegedi LMBT Közösségért csoport által szervezett, jelképes házasságkötési eseményt.

A Szegeder beszámolója szerint a résztvevőknek lehetősége volt „oltár elé járulni” és házassági esküt tenni, az esküvőn résztvevő násznép tagja pedig bárki lehetett, bár jellemzően az összegyűlt tömegből vonultak ismerősök. Az egyetlen elvárás az volt, hogy a résztvevők elfogadják a pár szabad döntését és szeretettel viseltessenek irántuk.

Azonban az eseményt 4-5 rendőr feltűnése után nagyjából 15 ellentüntető zavarta meg, akik zászlókat téptek szét, és molinókat téptek le. Így csak folyamatos atrocitások közepette folytatódhatott az esemény, az ellentüntetők egy részét rendőri intézkedés alá vonták.

Múlt héten pedig a németek ellen Münchenben játszott EB csoportmérkőzésen egy apa és egy fia köpött le és ütött meg két, arcán szivárványszínű festést viselő lányt. A tetteseket szintén a mai napon elfogták.

Ahogy arról a Mércén is írtunk: a Fidesz-KDNP pártszövetség a Jobbikkal együtt 157 igen és 1 nem szavazat mellett június 15-én megszavazta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, továbbá a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvénymódosítást – amelynek homofób és transzfób jellegét megannyi civil szervezet és ellenzéki párt is bírálta már. A törvényjavaslat elfogadása előtt tízezres tömeg tüntetett a Kossuth téren, de ezt követően is szerveztek demonstrációt. A törvénymódosítás miatt Szél Bernadett független képviselő az ombudsmanhoz is fordult.

A törvény miatt Európa vezetői komoly kritikákkal illeték Orbán Viktor a múlt heti EU csúcson, a Bizottság pedig kimondta, hogy az az Európai Unió legalapvetőbb eszméivel ellentétes. Áder János a gyűlölet-törvényt szemrebbenés nélkül szignózta.

Az RTL klub híradója itt megtekinthető: