Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elengedi a II. kerület a közterület-használati díjat az egyre nagyobb bajban lévő vendéglátósoknak

Ez a cikk több mint 3 éves.

A mai napon jelentette be Gulyás Gergely, hogy március elsejéig hatályban maradnak a november 10-e óta érvényben lévő korlátozások. Azaz továbbra sem lehet este 8 és 5 között az utcán tartózkodni, a 10 000 fős nagyvárosokban továbbra is kötelező az utcai maszkviselés, és a vendéglátó ipari egységek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Így az éttermek, kávézók, mozik, büfék és kocsmák közel öt hónapig biztosan zárva tartanak. Ez alatt az öt hónap alatt az ebben az iparágban dolgozók semmilyen kormányzati segítséget nem kaptak, sokan tartalékaikat kell, hogy feléljék.

Pedig vannak akiknek könnyű támogatáshoz jutni ezekben a nehéz időkben: azoknak akik a kormány közelében mozognak az elmúlt időszakban milliárd-számra osztották ezeket.

De a kisvendéglátósoknak szinte semmi esélyük arra, hogy a napi megélhetésükhöz, vagy a fennmaradásukhoz szükséges minimális összeget megkapják a közösből. Ezért is indítottak nemrégen plakátkampányt, amivel a beígért, sosem látott bértámogatást keresik.

Rajtuk próbál meg segíteni most a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely bejelentésével, miszerint a kerület összes vendéglátóhelye számára elengedik a közterület-használati díjat, ismertebb nevén a „terasz-engedélyt”. Ez nem sok, a fennmaradáshoz sokaknak biztosan nem lesz elég, de igenis számíthat ez a kicsi is, amit a kivérezetett önkormányzatok most tenni tudnak.

„Természetesen ez a bevétel hiányozni fog a kerület megszorítások sújtotta költségvetéséből. De van, amiből nem engedünk: aki bajban van, annak lehetőségeinkhez mérten segítünk, legyen szó szociális támogatásról vagy önhibájukon kívül bajba jutott ágazatok megsegítéséről. „

-fogalmaz a polgármester.

Hozzáteszi, nem engednek abból sem, hogy a kerület még tisztább és még rendezettebb legyen, ezért párhuzamosan a segítségnyújtás előkészítésével még nagyobb elszántsággal térnek vissza a járvány előtti célhoz, hogy a vendéglátósokkal közösen elérjék azt, hogy az általuk használt közterület és annak környéke rendezett és tiszta legyen.

„Amint a kormány döntése alapján legalább a teraszok kinyithatnak, mi ezzel tudjuk támogatni az újraindulást és a talpra állást.”

Ingyenes közterület-használattal segítjük az újraindulást

Lassan egy éve határozza meg életünket a…

Közzétette: Őrsi Gergely – 2021. január 28., csütörtök

Címlapkép: MTI/Mónus Márton