Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Úgy látszik, ér annyit a hatalom, hogy kéjbarlangot hallucinálj az Akadémiára

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Fidesz-propaganda újra felhágott egy mindezidáig érintetlenül hagyott magaslatra, újabb hídfőállást foglalt el a józan ész elleni harcában. És a kormánypárti álhíripart ismerve igazából csak egy kérdés merül fel az emberben: hogyhogy nem korábban?

Az történt ugyanis, hogy a Ripost péntek este közzétett egy névtelen cikket, amelyben azt állítja, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (SZTAKI) működik egy kéjbarlang, ahová professzorok exkluzív köre kóddal tud bejutni, hogy bent aztán zavartalanul…fajtalankodhassanak. Van benne egy szív alakú ágy is.

A Ripost bemutat egy 8 másodperces felvételt is a szoba belsejéről és egy fotót, amin az MTA SZTAKI épületén megjelölik azt a tetőtéri ablakot, amely a parázna professzor emeritusok szobájából nyílik. Persze a felvételen látható szobában több hosszúkás ablak látható, a fotón pedig csak egyetlen négyzet alakú, de hát ki foglalkozik az ilyen tényeknek nevezhető hülyeségekkel.

Szóval komolyan az történik, hogy a Széchenyi István által alapított Magyar Tudományos Akadémia szétverésének utolsó fázisában a propagandaminisztériumból kézivezérelt lap hozzányúl a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő összeesküvés-elméletéhez, és különösebb fenntartások és akadékoskodások nélkül lehozza azt az épp aktuális ellenfélre fazonírozva.

A történelemben nem ez az első ilyen típusú szexbarlang / orgia vád megkapta már – egyenesen az FBI részéről – a fekete polgárjogi mozgalom vezére, Martin Luther King, a Horthy-kori propaganda szerint a Tanácsköztársaság idején a Szovjetházban is voltak orgiák, amin még Károlyi Mihály és felesége is részt vett. De az ókortól kezdve rengeteg csoport, vallási kisebbségek, titkos társaságok, stb. ugyanezt a vádat kapták a nyakukba, mindig olyankor, amikor fenyegetést jelentettek a hatalomra nézve.

Hogy ha eddig nem is tudtuk volna, akkor a Ripost cikkéből egyértelműen kiderül: az Akadémiát fenyegetésként éli meg a hatalom.

Pedig ha a konkrét erőviszonyokat nézzük, akkor nem teljesen indokolt a fenyegetettség érzése, hiszen a kormány konkrétan bármit megtehet, és ezen az Akadémia karakán kiállása sem tud fogást találni. Az úthenger halad, az ellenállás hasztalan.

És akkor mégis, valakiben felmerül ennek a cikknek az ötlete, az ötletet pedig tettek követik, és a folyamatban sehol nincs egy olyan pont, ahol valaki behúzná a vészféket. Márpedig a legostobább manipuláció ilyen mélységébe süllyedni csak akkor szokott az ember, ha mégsem biztos az úthenger dolgában.

Mert legyenek akármilyen egyenlőtlenek is az erőviszonyok, az igazság úgyis az Akadémia oldalán áll, és az igazságnak van egy olyan tulajdonsága, hogy olykor – nem mindig, de néha – a legnagyobb túlerővel szemben is győz. Ettől fosnak a hatalmon lévők, hogy egyszer, egyetlen egyszer az igazság kerekedik felül ebben az országban.

És ezért kellenek a „kéjbarlangok”, ezért kell ugyanazon a napon nekimenni az Akadémia elnökének is.

Itt tartunk, nyugtáztuk.

Immár csak egy kérdésünk maradt: a minisztériuma honlapján található életrajza szerint, Palkovics László 2000-ben lett a SZTAKI tudományos munkatársa, vajon neki volt kódja a belülről két állóablakos, kívülről egy fekvőablakos mágikus kéjbarlanghoz??