Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Miért hazudtok folyton nekünk?

Ez a cikk több mint 5 éves.

9 éve ülünk ebben a szarban, és 9 éve minden választás előtt hallgathatjuk végig, hogy ki a felelős az újabb vereségért. Még az se biztos, hogy kikap az ellenzék Budapesten, de már begyújtották a rakétáikat a pártok, hogy előállítsák a Helyzetet.

Persze nem azt a Helyzetet, ahol a lehető legnagyobb esély van nyerni, hanem azt a helyzetet, ahol a lehető legkisebbet lehet bukni, ahol a saját szavazóiknak majd el tudják magyarázni, hogy nem ők a hibásak, hogy a másik gonosz szándékai akadályozták meg az újabb fényes győzelmet. Ez pedig kényelmes mindenkinek, hiszen ha valós esély lenne, akkor dolgozni kéne, ha nem lenne kire fogni a vereséget, akkor be kéne ismerni, hogy nem tudnak nyerni.

A szombati MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum bejelentés, az arra adott Sétáló Budapest-Jobbik-LMP reakció és az azóta tartó szarvihar kapcsán pedig érdemes feltenni pár kérdést, ami tisztázza, kinek van felelőssége.

  • Miért kellett április 6-án mindenképp előállni polgármester-jelöltekkel a 4 pártnak, ha még nem zárult le a tárgyalás az LMP-vel?
  • Ha az a magyarázat, hogy sietni kellett a kampány miatt, akkor miért jelentettek be olyan jelölteket, akikkel még nem állapodtak meg, illetve akkor miért vannak még üres kerületek, ahol nincs jelölt?
  • Miért nem kezdték csak el a kampányokat ott, ahol már biztosak a jelöltek, és miért nem hagytak időt a további tárgyalásokra?
  • Miért „titkolja” az ellenzék Niedermüller Péter VII. kerületi lokálpatrióta múltját, azaz miért nem indokolják bármivel is, hogy ő és Horváth Csaba olyan kerületekben lennének polgármesterek, amelyekhez első látásra nincsen semmi közük?
  • Bekerül-e Horváth Csaba a Guiness Rekordok Könyvébe azzal, hogy ő lehet az első polgármester Budapesten, aki két különböző kerületet is vezetett?
  • Ha annyira baja van az LMP-nek a zárt ajtók mögötti tárgyalásokkal, akkor miért vett részt egy ilyenen 4 hónapig?
  • Az LMP döntéshozó testületei miért gondolják azt, hogy 3 különböző tárgyalóval, több szintű döntéshozatallal és utólagos kongresszusi megerősítéssel lehet egy pártot vezetni?
  • Miután a tárgyalások lezárása előtt 2 nappal bejelentette az LMP zuglói testülete, hogy rájuk nem vonatkozik a párt döntése, akkor miért gondolja az LMP azt, hogy komolyan vehető tárgyalópartner?
  • Ha se Karácsony, se Puzsér nem szereti az ilyen alkukat füstös szobákban, akkor miért nem mentek bele abba, hogy legyen előválasztás a kerületi polgármesterekről?
  • Ha a Jobbikot bántja, hogy kihagyják a budapesti tárgyalásokról, akkor miért várt ezzel a bejelentéssel 4 hónapot, miért várta meg a tárgyalások végét, miért nem jelezte korábban, hogy ők is szeretnének tárgyalni a budapesti polgármesteri címekről?
  • Ha tényleg emiatt mondta fel az előválasztásról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert, akkor ezt a problémáját miért nem jelezte korábban?
  • A tárgyalások felmondása helyett miért nem a probléma valamilyen megoldását javasolja Puzsér, például a kerületi előválasztást?
Címlapkép: Mérce