Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MTVA szerint 23 milliós kárt okoztak az Alapnak az ellenzéki képviselők

Ez a cikk több mint 5 éves.

A hírhamisító Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója hivatalos, az Alap pecsétjével és fejlécével ellátott levelet írt Kövér László házelnöknek, melyben arról panaszkodik,

„az elmúlt időszakban intézményünk folyamatos és sorozatos támadásokat szenvedett el parlamenti mandátummal rendelkező országgyűlési képviselők miatt”

– számolt be róla az Azonnali, ahogy Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője is kirakta Facebookjára Papp levelét, melyet a házelnök valamennyi parlamenti frakcióhoz eljuttatott:

A vezérigazgató azt írja továbbá, hogy a képviselők veszélyeztették a közmédia működését, és több száz jogsértést követtek el, majd megjegyzi, az ellenzéki képviselők tevékenysége nyomán 23 millió (23.000.000) forint kár érte az intézményt – ebből kétmillió csak a kerítés- és ablakelemekben okozott kár.

Ugyanakkor azt nem említi, hogy a képviselőknek azért kellett unortodox módszereket alkalmazniuk a közintézmény meglátogatásakor, mert az nem biztosította nekik a szabad bejutást, mely képviselőként a hatályos jogszabályok alapján megilletné őket.

Amennyiben tehát valóban kétmillió forintos kár keletkezett – amit a hírhamisító Papptól származó információként érdemes óvatosan kezelni – az könnyedén elkerülhető lett volna, ha az MTVA betartja a jogszabályokat, és engedi a képviselőket az ajtón keresztül közlekedni.

Emlékezetes, hogy december és január során, a rabszolgatörvény-ellenes tüntetések idején ellenzéki képviselők többször is megpróbáltak bejutni a közmédia épületébe, és ez több alkalommal sikerült is – hol beengedték őket az épületet védő biztonsági szolgálat emberei, hol be kellett mászniuk.

A bent tartózkodó képviselők többször is élőben jelentkeztek be a Facebookon, megmutatva, hogyan próbálják beolvastatni az ellenzék öt pontját, vagy próbálnak találkozni valakivel, akitől legalább követelhetik. A hosszabb időre beköltöző Hadházy Ákosnak és Szél Bernadettnek egyszer sikerült is összefutniuk Papp Dániellel, de a vezérigazgató hajthatatlan volt, és nem biztosított lehetőséget a szereplésre.

Ahogy Szél és Hadházy közvetítették mindennapjaikat a Kunigunda utcai komplexumból, úgy a köztévé is készített felvételeket az ellenzéki képviselőkről.

Előfordult, hogy Hadházy lyukas zoknijából igyekeztek politikai ügyet csinálni, volt azonban, hogy saját archívumba rögzítették, ahogy a biztonsági szolgálat ellenzéki képviselőkkel erőszakoskodtak – ezen felvételek egy része pedig ismeretlen úton kikerült a világhálóra, bizonyítva a vádakat, miszerint az őrök erőszakosan léptek fel.

Ennek ellenére a Polt Péter vezette ügyészség nem hajlandó kivizsgálni az eseteket, sőt mi több, véleménye szerint a képviselők voltak erőszakosak.

Papp szerint egyébként a kerítésben és ablakokban okozott kár mellett a képviselők több módon is pluszkiadásokat okoztak az intézménynek, ezek között ott van az épület biztosítása, a munkatársak személyiségi jogainak megsértése miatt indított perek költsége, valamint az elmaradt műsorokhoz beosztott kollégák bére.

Papp Dániel, a hírhamisító egyébként – legalábbis a levélben – nem követel kártérítést, mindössze tájékoztató jelleggel küldte el Kövérnek.

via Azonnali
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt