Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ellenzéki politikusok: a Posta ne alkalmazza a rabszolgatörvényt! Posta: Soros!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az ellenzéki politikusok rabszolgatörvény bojkottjára felszólító, állami cégeket körbelátogató turnéjának eheti állomása – múlt heti, MÁV-székház előtt tett ígéretükhöz híven – a Magyar Posta volt, ahol szokásukhoz híven megpróbálták aláíratni az előre megírt nyilatkozatot, melyben az adott munkáltató kijelenti, nem fog élni a Munka Törvénykönyvébe foglalt új lehetőségekkel.

Múlt héten az ellenzéki politikusokat nem kis meglepetésükre, de fogadta a vasút vezetősége, melynek képviselői tájékoztatták őket, miszerint a MÁV nem fog élni az új szabályozás adta lehetőségekkel.

A Posta ehhez képest egészen elképesztő színvonalon válaszolt, mikor az ellenzéki politikusok – Bangóné Borbély Ildikó az MSZP-től, Lukács László (nem az!) a Jobbiktól, Kocsis-Cake Olivio a Párbeszédtől, Gréczy Zsolt a DK-tól, Turcsán Szabolcs az LMP színeiben, Bősz Anett Liberális párti, valamint Szél Bernadett független képviselő sajtótájékoztatója után a 24.hu tetemre hívta a céget.

A posta ugyanis a túlórákat, fizetést és egyéb munkakörülményeket firtató kérdésekre a következőt válaszolta:

„Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

Habár láthattuk, hogy Szeged nyomán több vidéki és budapesti kerületi önkormányzat bojkottálja a rabszolgatörvényt, ahogy – mint a vasút esetében is láthattuk – állami cég is van, mely nem kíván élni a munkásokat végletesen kizsigerelő szabályozással,

az ellenzéki politikusok szerint az állami vállalatok megkapták az ukázt, és egytől egyig megüzenték, „a társaság nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni”.

Ez már csak azért is különös, mert az állami cégeknek kötelességük lenne a működésüket érintő, képviselők által feltett kérdésekre érdemben válaszolni – azonban ahogy korábban az MTVA, úgy láthatóan ezek a cégek sem veszik komolyan a rájuk vonatkozó szabályokat, amennyiben ellenzéki képviselőkkel van dolguk.

A Posta egyébként a krónikus munkaerőhiány ellenére tavaly megvált dolgozói egy részétől, miközben a fluktuáció, vagyis a cégnél dolgozók gyakori cserélődése is komoly gondot jelent a vállalat számára – így az állami tulajdonú cégnek minden bizonnyal jól fog jönni a lehetőség, hogy munkásait akár évi 400 túlórára is kötelezheti.

Az ellenzéki politikusok jövő kedden, turnéjuk következő állomásán újabb állami céget látogatnak meg, hogy a rabszolgatörvény bojkottjára szólítsák fel – amennyiben közösen szeretnék végiglátogatni a nagyjából 150 vállalatot, melyet érinthet követelésük, akár a legközelebbi országgyűlési választásokig is folytathatják ezt a produkciót.

via 24.hu / index.hu