Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Budapest XV. kerülete is csatlakozik Botka rabszolgatörvény-bojkottjához

Ahogy azt mi is megírtuk: a minap Botka László, Szeged polgármestere bejelentette, hogy a rabszolgatörvény bojkottjára hívja az önkormányzatokat és a munkáltatókat. Botka közölte: határozatot nyújt be a szegedi képviselő-testület elé, amely megtiltaná a szerdán erősen megkérdőjelezhető körülmények között elfogadott jogszabály alkalmazását az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknél.

Botka arra kérte a többi önkormányzatot és a munkáltatókat, hogy kövessék Szeged példáját és bojkottálják a magyar munkásokat a tőkének még jobban kiszolgáltató rabszolgatörvényt.

És így is lett: az Index írta meg, hogy a XV. kerület meghallotta Szeged polgármesterének felhívását. Németh Angéla és az őt támogató frakció a következő testületi ülésen olyan javaslatot terjeszt be, amely a XV. kerületben az önkormányzati intézmények, cégek esetében tiltja a túlóratörvény alkalmazását.

Németh Angéla (Rászorulókat Támogatók Egyesülete) idén szeptemberben, az időközi választáson az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatásával nyerte el a polgármesteri széket fideszes kihívója, a kerületet 2010 és 2014 között vezető László Tamás elől. A választást azért kellett kiírni, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

A javaslatot támogatja a polgármesteren kívül Király Csaba, önkormányzati képviselő (RÁTE), Tóth Imre alpolgármester (MSZP), Bihal Dávid önkormányzati képviselő, (MSZP), Legárd Krisztián önkormányzati képviselő (DK), Tóth Veronika önkormányzati képviselő, (DK), Matlák Gábor önkormányzati képviselő (Magyar Liberális Párt), és Vékás Sándor önkormányzati képviselő, (MLP).

A polgármester egyben arra kérte a főváros többi önkormányzatát is, hogy álljanak a kezdeményezés mögé, és bízik abban, hogy Budapest egységes döntést hoz majd.

(via Index)

Címlapkép: Németh Angéla/Facebook
Olvass tovább!