Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Magyar Nemzet: fiktív számlákat vásárolna és a Fideszt segítené az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Egy ibrányi rendezvényszervezőt próbált rávenni Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken.

A Magyar Nemzet által közzétett hangfelvétel tanúsága szerint Balogh a csak papíron megszervezett rendezvényekért cserébe 3,5 millió forintot utalna át az ORÖ számlájáról (tehát közpénzből), melynek 15 százalékát a rendezvényszervezőnek vissza kellene csorgatnia Balogh zsebébe.

Az ORÖ elnökének másik feltétele, hogy később, amikor a településen romanap lesz, akkor majd úgy ad pénzt, zsebbe, hogy nem is kér érte számlát.

A felvételen a politikus arról is beszél, hogy bár szocialista kötődésekkel rendelkezik, de helyben a szabolcsi 2-es számú választókerületben a Fidesz jelöltjét, Vinnai Győzőt támogatja.

„Hát én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. Hát 12 milliárdnyi támogatás jön Ibrányba. Én mint képviselő itt, Ibrányban, nem tudok kibújni a felelősség alól. Hát szétszedjenek, vagy megöljenek, vagy mi csoda?” – fogalmaz Balogh.

A hangfelvételen emellett elhangzik:

„Tudod, kell, hogy agitáljam az embereket, mert hivatalosan nem adhatom nekik oda, érted? Nem lehet úgy elszámolni vele.”

Ez arra enged következtetni, hogy Balogh ha a fórumokon nem is, de csak fog kampánytevékenységet folytatni, feltehetően a Fidesz jelöltje mellett, és valószínűleg a lepapírozott összegből.

A felvételen szereplő rendezvényszervező nemet mond az ORÖ-elnök ajánlataira. A Magyar Nemzet az az Országos Rendőr-főkapitányságon feljelentést tett az ügyben.

A felvétel itt hallgatható meg:

(címlapkép: MTI / Kovács Tamás)

Olvass tovább!