Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több szakszervezet is szolidaritásáról biztosította a sztrájkolókat

Dobi István a SZAKSZ Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a sztrájkkal szolidáris szakszervezetek leveleit. A Volán-dolgozók munkabeszüntetését az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetén kívül a Fék- és Gépipari Munkástanácsok Országos Szövetsége (FGMOSZ), a Lear Corporation Hungary Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete (LMSZ), valamint az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSZ) is szolidaritásáról biztosította.

Az FGMOSZ elnöke, Kozma Zsolt szerint a SZAKSZ által kezdeményezett bérharc

„példaértékű és előremutató minden valamit is magára adó szakszervezet számára”.

Az LMSz nyílt levelében biztosította a SZAKSZ-ot, hogy annak érdekképviseleti akcióit figyelemmel kíséri.

„A civilizált társadalom foglalkoztatói már felismerték, hogy hiába az ipari forradalom automatizálása, a legnagyobb érték még mindig a munkavállaló. Esetetekben pedig, ahol a társadalmat szolgáljátok napról-napra, ez még fokozottabban igaz”

– fogalmazott a szakszervezet.

Az ÉTMOSZ sajnálatosnak tartja, hogy a SZAKSZ egyedül maradt a vállalaton belül bérharcában. A szolidaritási levélben elhangzik:

„Fontosnak tartjuk, hogy a bérből és fizetésből élő munkavállalók az évtizedek óta legmagasabb inflációs környezetben versenyképes jövedelmet, a bérek reálértéken való megtartását célzó bérfejlesztésben részesüljenek.”

Címlapkép: Fotó: Mérce / Bogatin Bence