Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újbuda 5 millió forintot dob be a pedagógus-sztrájkalapba

Ez a cikk több mint 1 éves.

Újbuda A Blikk szúrta ki, hogy László Imre, Újbuda polgármestere Facebook-oldalán bejelentette, kerülete 5 millió forinttal támogatja a kerületi pedagógusokat, a PDSZ sztrájkalapján keresztül. A sztrájkok miatt kieső béreket így könnyebben lehet majd pórtolni.

A polgármester bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy

„ma Magyarországon munkabeszüntetésben pedagógusként részt venni egzisztenciális kockázat. Pedig a pedagógusok csak azért állnak ki, ami őket megilleti: a megbecsülésükért és munkájuk felelősségéből fakadó elismerésért. Mégis, aki ma ezekért küzd – egészen konkrétan ezekben az órákban is –, az az állását veszélyezteti. Az Újbudai Önkormányzat ezt nem nézi tétlenül!”

Újbuda mellett korábban a XVIII. kerületi önkormányzat is jelentősebb összeggel, 10 millió forinttal járult hozzá a kerületi pedagógusok sztrájkalapjához: Szaniszló Sándor polgármester így kívánja megsegíteni a kerületi pedagógusokat, akik az oktatási rendszerben tapasztalható problémák megoldásáért polgári, civil kezdeményezésekben vesznek részt, és emiatt elbocsátják őket.