Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tatán diákélcsapat alakult 

Ez a cikk több mint 1 éves.

Tata Miután a Diákok a Tanárokért és a Grund együtt megalapította az Egységes Diákfrontot (EDF) egyre több diákcsoport csatlakozik hozzájuk, és új, vidéki alapszervezetek jönnek létre. Nincs ez másképp Tatán sem, ahol újonnan alakult egyegyelőre kisebb létszámú alapszervezet.

Tatán a helyi EDF-bázis tagjainak beszámolója szerint a tanárok egyre kimerültebbek, sok tatai iskolában félnek, nem mernek kiállni. Ebben a helyzetben elengedhetetlennek látják a diákok, hogy ők mozgolódjanak.

„Nem fogunk csendben maradni, nem szabad hagyni, hogy elessen az oktatási rendszer, ameddig szükséges, ki fogunk állni.”

Egységes Diákfront – Tata

A tatai diákok szerint nem elég, hogy szinte minden hétvégén el lehet menni a fővárosba tüntetni, fontos megmutatni, hogy ez egy országos probléma – országos ellenállás kell a változáshoz.

Tatán egyelőre az Eötvös József gimnázium 8-10 diákja szervezkedik. Elmondásuk szerint szerencsés helyzetben vannak: tanáraik támogatják őket, bár a szülői hozzáállás vegyes, egyénenként változik.

Tatán nem ismeretlen a sikeres kiállás a hatalommal szemben, nyáron sikeresen akadályozta meg a Stop Avalon! Tata csoport az Öreg-tóra tervezett környezetromboló nagyberuházást. A diákok a csoporttól függetlenül működnek, és egyelőre a város közéletében is ismeretlenek, hisz az első megmozdulásuk ma lesz az országos élőlánc keretében, vasárnap pedig a tatai Kossuth térre szerveznek nagyobb demonstrációt.

Diákok az oktatásért – Demonstráció Tata

Az Egységes Diákfrontnak vidéki alapszervezete alakult: Békés megyében, Debrecenben, Győrben, Tatán, Szegeden és Szentesen.