Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Origo szerint annyian tüntetnek Budapesten, hogy a teljes belváros közlekedése megbénult

Ez a cikk több mint 1 éves.

Jegyezzük meg: az Origo szerkesztősége ennek nemigen örül.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló lap meglehetősen szűkszavúan számol be a mai pedagógustüntetésekről.

Az oldal annyit tart fontosnak közölni az olvasóival, hogy: „Elviselhetetlen a dugó Budapest belvárosában, miután szerda reggel tüntetés kezdődött a Blaha Lujza téren, majd a belváros több pontján. A tüntetés apropója, hogy Budapesten kirúgtak öt olyan tanárt, aki – polgári engedetlenségre hivatkozva – nem vette fel a munkát, azaz nem tartotta meg az óráit.”

Az oldal – amely nem fárasztja azzal az olvasóit, hogy elárulja, kik tüntetnek, mióta és milyen okokból – emellett még azt tartja érdemesnek megjegyezni, hogy:

„A tüntetést egyébként a Gyurcsány vezette baloldal támogatja.”

Ha már megmártóztunk a „polgári-konzervatív” sajtóban, említsük meg, hogy a Pesti Srácok oldalán Jeszenszky Zsolt konzervatív-liberális publicista ír a tüntetésekről. Jeszenszky szerint: „A hangadó szülők […] ugyanolyan vad, fröcsögő DK-sok, mint a szakszervezetek”.

Alighanem ezzel a rövid sajtófigyelőnk végére pontot is tehetünk.

Mozizz velünk szombaton!

Az elmúlt 10 év egyik legizgalmasabb dolgozói küzdelméről szól A contisok című francia film, amelyet október 8-án, a Szikra Mozgalom és a Mérce szervezésében vetítünk le a Francia Intézetben. A film után a rendezővel és az egykori események egyik résztvevőjével beszélgetünk majd a makói contisok társaságában arról, mi lehet a közös a harcaikban, céljaikban és eszközeikben. Szinte sosem fordul elő, hogy egy multinacionális óriás egymással versenyeztetett dolgozói betekinthetnek egymás sorsába! Tartsatok velünk ezen a ritka alkalmon szombat délután!