Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A közoktatás sanyarú helyzete miatt Pécsett virrasztottak, Szolnokon mécsest gyújtottak a tiltakozók

Ez a cikk több mint 1 éves.

Pécs, Szolnok Tegnap este több pécsi középiskola diákjai szimpátiatüntetést tartottak a tanáraik érdekében a Szent István téren, írja a Telex.

Az eseményről olvasható beszámoló szerint a szökőkúthoz szervezett virrasztáson megjelentek mécseseket gyújtottak, majd pedig a felszólalók – akik zömmel a belvárosi középiskola diákjai voltak – a közoktatás sanyarú helyzetét taglalták.

Kedden este tiltakoztak a szolnoki középiskolák tanárai is.

Három gimnázium tanárai szerveztek flashmobot, hogy felhívják a figyelmet a közoktatás problémáira. A szervezésben részt vett a Széchenyi István Gimnázium, a Varga Katalin Gimnázium és a Verseghy Ferenc Gimnázium több oktatója.

A tanárok mellett sok diák és szülő is megjelent, akik gyertyát gyújtottak az oktatás jövőjéért.

Tiltakozók 2022. október 4-én Szolnokon. (Forrás: Szolnoki Pedagógusok / Facebook)

A Telex beszámolója szerint emellett levelet írtak Kállai Máriának, a település országgyűlési képviselőjének.

„Biztosak vagyunk benne, hogy sokéves tanári, vezetői tapasztalatából fakadóan ön is látja a mai magyar oktatás számos problémáját: diákok, tanárok túlterheltsége, a pedagógus munka alulfizetettsége. Arra kérjük önt, és azt várjuk el öntől, hogy élve országgyűlési képviselői jogával kezdeményezzen törvénymódosítási javaslatot, hogy a sztrájk újra alapjog és hatékony nyomásgyakorlási eszköz legyen a pedagógus munkavállalók számára is” – áll a levélben.