Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

83 iskolából 947 tanár polgári engedetlenkedik, és több ezren sztrájkolnak az oktatásért

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az ország számos városának, településének iskoláiból, óvodáiból, sőt, egy egyetemről is csatlakoztak a mai tanársztrájkhoz. Vannak, akik a februárban szinte a betarthatatlanságig bonyolított új sztrájktörvényeknek megfelelve, és vannak, akik a polgári engedetlenség eszközéhez folyamodva.

A Tanítanék Mozgalom adatai szerint ma 83 iskolából 947 tanár polgári engedetlenkedik, és több ezren sztrájkolnak az oktatásért.

Az eddig a szerkesztőséghez és a hírekbe eljutott iskolák (a listát frissítjük):

A budapesti Radnóti Miklós Gimnázium tanári karának jelentős része részt vett a reggeli élőláncon, az iskolából a tegnapi adatok szerint ma 23-an sztrájkolnak, és 37-en vesznek részt polgári engedetlenségi megmozdulásban.

Budakalászon a Kalász Suli tantestületéből 40-en, a Patakpart Iskolában 2-en, a Szentistvántelepi Általános Iskolából pedig 42 pedagógus és iskolai dolgozó vesz részt a mai munkabeszüntetésben, hozzájuk csatlakozik az önkormányzati fenntartású Telepi Óvoda 15 munkatársa.

A miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestületének 60 százaléka, 38 tanár jelezte, hogy részt vesz a mai sztrájkban. Ez az az iskola, aminek felmentették az igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt, mert részt vett a polgári engedetlenségi akcióban – itt a tanárok az oktatás kezdete előtt performanszt tartottak, délután pedig 12 fővel részt vesznek az ombudsmani irodánál a petícióátadáson.

Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusai közül 19-en írták alá a kiállásukat, amiben csatlakoztak az országos sztrájkhoz, a részvétel módjáról nincs információnk.

Csepelen az élőláncban részt vevő iskolák közül a Vermes Miklós Általános Iskolából 15-en, a Jedlik Ányos Gimnáziumból 25 pedagógus vesz részt a mai országos sztrájkban.

Az ELTE 8 karának 270 oktatója csatlakozott egy nyilatkozathoz, amiben szolidaritást vállalnak a ma sztrájkoló tanárokkal, a nyilatkozók közül 120-an nem tartanak október 5-én órákat.

Címlapkép: Facebook