Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Putyin szerint a kétoldalú partnerség továbbfejlesztése Oroszország és Magyarország népeinek érdeke

Ez a cikk több mint 2 éves.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség tájékoztatott arról, hogy Vlagyimir Putyin táviratban gratulált a magyar miniszterelnök újabb győzelméhez, írja a 444.hu.

A TASZSZ a Kreml sajtószolgálatára hivatkozva azt állítja, hogy az Orosz Föderáció elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy „a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú partnerségek továbbfejlesztése teljes mértékben megfelel Oroszország és Magyarország népeinek érdekeinek”.

A gratulációnak különös súlyt ad, hogy tegnap újabb drámai felvételek járták be a nemzetközi sajtót, ezúttal a Kijev melletti Bucsából. Ahogy az orosz erők visszavonulnak, egyre láthatóbb az atrocitások mértéke: a településen készült felvételeken az utcákon civilek holttestei hevernek, többük keze hátra van kötözve, írta tegnap többek között az Euronews.

Ugyanezen a napon, mint ismeretes, győzelmi beszédében Orbán nevetve utalt rá, hogy a választási küzdelemben a szokásosan hangoztatott ellenfelein kívül még „az ukrán elnökkel” is meg kellett küzdenie:

„Ez a győzelem azért marad emlékezetes, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni: a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média, és a végén még az ukrán elnök is.”