Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay: Nem távozhatok a politikából

Ez a cikk több mint 2 éves.

Márki-Zay Péter Gulyás Mártonnak elmondta, hogy amikor a Partizánban úgy fogalmazott, csak a NATO lépéseit támogatná, azt ki tudták ragadni – ebből csinálták meg a háborút követelő ellenzéket. Ha a kezdetektől fogva elítéli a háborút, azzal lehetett volna jobban csinálni. Megjegyezte, hogy ő egyetlen alkalommal sem mondta azt, hogy elzárná a gázt, ez hazugság volt.

Gulyás Márton kérdésére elmondta, nem követtek el stratégiai hibát. De hiba volt, hogy nem volt „ellenzéki MTI”, és hogy azt hitték, hogy Orbánt a saját rendszerében meg lehet verni.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter nem mentek el az ellenzéki eredményváróra, azt mondta, hogy az már a választás után volt. Bár ő korábban is tapasztalta, hogy vannak nézeteltérések a két pártvezetővel. Gulyás kérdésére, hogy a két legerősebb párt vezetőjével nem tudott együttműködni, alig kampányoltak együtt, elmondta, ez a pártok küzdelme volt, a győzelem minden előnyét a pártok kaptak volna.

„Az én hibám, hogy nem sikerült rávenni a többi párt vezetőit, hogy álljanak mellém”

– mondta el Márki-Zay.

Tegnap este ő kérte, hogy a családja álljon mögötte és ne politikusok, mert azt akarta üzenni, hogy az országot elhagyni készülő magyarok maradjanak itthon. Arról, hogy egy nappal azután, hogy miniszterelnök-jelölt volt már páriává vált, azt mondta, ő továbbra is támogatja a képviselőtársait.

Arról, hogy a pártok vezetői olyan nyilatkozatokat tesznek, ami arról tanúskodik, hogy nem képzelnek el vele közös politikai jövőt, azt mondta, hogy ő nem ezekkel a vezetőkkel képzeli el ezt a jövőt.

A kampánycsapat működéséről, amely Gulyás szerint nem volt strukturált, Márki-Zay elmondta, hogy a pártok szakértői mellett a pártok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistái dolgoztak a központban. Ő úgy látta, hogy a folyamatok olajozottan működtek, de nem tudtak szembeszállni az agymosással, a propagandával és az erőforrás különbségekkel.

Arról, hogy felveszi-e a mandátumát, elmondta, hogy a hódmezővásárhelyiek döntenek, ő még nem hozott határozott döntést, de megvárja, hogy jövő szombaton megszámolják a levélszavazatokat a városában.

Ha kis előnnyel nyer vagy veszít akkor marad Vásárhelyen.

Szerinte azért maradjanak az országban azok, akik elhagynák az ellenzék veresége után, mert „a hazának szüksége van rájuk”. Ha mindenki elmegy, akkor négy év múlva biztosan nem tudna változni semmi.

Kiemelte, nem gondolja, hogy össze kell fogni azért, hogy kiálljon a kisebbségekért, akikért most egyetlen párt sem áll ki. Ezt meg tudja tenni összefogás nélkül is.

Arról, hogy távozik-e a politikából, azt mondta,

„Nem távozhatok a politikából”.

Hozzátette azt is, a politikai jövőjét Magyarországon képzeli el.

Címlapkép: Partizán élő