Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyre fog fókuszálni

Ez a cikk több mint 2 éves.

Hódmezővásárhely Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni – mondta Márki-Zay Péter a Telexnek, amely arról kérdezte őt, miként folytatja a politikai tevékenységét.

A kérdésre, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta:

„a vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról”.

Vagyis aligha lesz képviselő, állapítja meg a Telex.

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc már tegnap este bírálta Márki-Zay Pétert. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: „Talán a kevesebb és megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy ő leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta”, a Demokratikus Koalíció elnöke pedig úgy fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelöltre utalva, hogy: „Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót.”

Márki-Zay Péter nemcsak országosan szenvedett vereséget, hanem a választókerületében, a Csongrád megyei 4-es egyéni választói kerületben is kikapott a fideszes Lázár Jánostól. Lázár 52-39 százalékra nyert ellene.

Ennek a választókerületnek a része maga Hódmezővásárhely is, ahol Márki-Zay most a polgármester. A városban egyelőre pár száz szavazattal nyerhet Lázár, de csak a külképviseleti szavazatok megérkezése után lehet majd végeredményt hirdetni.

 

Címlapkép: Kiss Soma Ábrahám / Mérce