Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gattyán György pártja elérte az 1 százalékot – készek segíteni a kormányt, ha kell

Ez a cikk több mint 2 éves.

Elérte az 1 százalékos eredményt a vasárnapi választáson Gattyán György 100 napja alapított pártja, a Megoldás Mozgalom. Így ha kapott állami támogatást – a párt nem szívesen beszélt „pénzügyekről” –, nem kell visszafizetnie.

Gattyán György a választások után tartott beszédében leszögezte, hogy folytatják a munkát, egyúttal a digitalizációról, ami a kampány fő eleme volt, közölte, hogy nekik még mindig az a legfontosabb, de a két nagy politikai tömb is elkezdett ezzel foglalkozni.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni együttműködést akár a kormánnyal is, hogy a digitalizációs céljaikat elérjék, azt mondta, hogy ez egyelőre nem aktuális, de ha bárki kéri tőlük, hogy adják át a tapasztalataikat, tudásukat, vagy nyújtsanak segítséget, nyitottak erre – írja az MTI.

A Népszava arról ír, hogy a párt kampányzárója meglehetősen rendhagyó volt. Az újságírók csak Covid-tesztelés után léphettek be a párt szimpatizánsaitól a Normafa Hotel egyik hermetikusan elzárt épületébe. Az érkező vendégek a szálloda telkén egy óriási sátorban ünnepelhették a párt megalakulásának 100. napját.

A Megoldás Mozgalom elnökéről itt írtunk részletesen. A párt legutóbb azzal került be a híradásokba, hogy a 6. választókerületi jelöltjük, Ungár Dániel ajánlóívein több mint 40 elhunyt személy adata és aláírása is szerepelt. A budapesti jelölt végül nem indulhatott a választáson.

 

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán