Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Török Gábor: ma éjszaka kiderül, maradtak-e a Jobbik szavazói az ellenzéknél

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Telex.hu videós élő műsorában az elemző arról beszélt, hogy klasszikus magyar választói mintázatot mutatnak a települési részvételi adatok: 2018-hoz hasonlóan Nyugat-Magyarországon, a Balaton környékén magas a részvétel, kiugró még Hódmezővásárhely és Makó környéke, de összességében Török szerint a mintázatok ugyanolyanok maradtak. Szerinte a választás után ezért az eredményekből jól kikövetkeztethetőek lesznek az okok is.

Török elmondta, kiderülhet az is, hány szavazót tartott meg végül az egyesült ellenzék a Jobbik négy évvel ezelőtti támogatóiból.

Arról is beszélt, Csongrád megye, Veszprém megye és Szombathely választókerületeinek eredménye számíthat valóban érdekesnek, ezenkívül a Szerencset és Tiszaújvárost is magába foglaló Borsod 6-os kerületet érdemes majd figyelni, ez utóbbit különösen az egykori jobbikos szavazók miatt.

Török felhívta még arra is a figyelmet, a kormánypártokhoz közeli kutatóintézetek rendszeresen felülmérik a Fidesz támogatottságát, most is ez a tendencia derülhet ki.

A teljes beszélgetést itt lehet végignézni, 27:44-től.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt