Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rig Lajos kikapott Navracsics Tibortól Tapolcán

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tapolca 81,9 százalékos feldolgozottságnál 50,45 százalékkal vezet Veszprém megye 3. számú választókerületében Navracsics Tibor a jobbikos Rig Lajos előtt, aki 44,82 százalékon áll.

A tapolcai központú választókerülethez Ajka mellett további 58 település tartozik. A körzet 2015-ben került az országos politikai érdeklődés középpontjába, miután a térség fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő meghalt, és az időközi választást Rig Lajos nyerte meg, amivel a Fidesz elvesztette a kétharmados többségét.

A jobbikos politikus ekkor úgy tudott győzni 35,5 százalékkal a fideszes Fenyvesi Zoltán ellen, hogy nem volt teljes ellenzéki összefogás, az MSZP és a DK közösen indítottak egy jelöltet.

2018-ban 70 százalékos részvételnél Fenyvesi Zoltánnak sikerült visszanyernie a körzetet. Fenyvesi akkor 46,91; Rig pedig 40,56 százalékot szerzett.

2019-ben aztán az ellenzék győzött Tapolcán az önkormányzati választáson. Mindezek miatt a választókerületet billegő körzetként tartották számon – Navracsics indítása azonban, úgy tűnik, a Fidesz részéről eldöntötte a versenyt, Rig Lajos ezúttal az ellenzéki szövetség támogatásával sem tudott nyerni.