Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pécsen, Dunaújvárosban és a 18. kerületben fej-fej mellett az ellenzéki és fideszes jelölt

Ez a cikk több mint 2 éves.

Három választókerületben, Dunaújvárosban, Pécsen és a 18. kerületben nagyon szoros, egy-két százalékon belüli különbségű a verseny a fideszes és az ellenzéki jelölt között.

Fejér megye 4. számú választókerületében 90,24 százalékos feldolgozottságnál az ellenzéki Kálló Gergely (44,28 százalék) alig több mint egy százalékkal van lemaradva Dr. Mészáros Lajostól, a Fidesz jelöltjétől (45,65 százalék).

Pécsen 89,89 százalékos feldolgozottságnál Mellár Tamás 43,01 százalékkal vezet a fideszes Kővári Lajos előtt, aki jelenleg 42,62 százalékon áll.

Nyílt a verseny Budapest 18. kerületében is, ahol Kunhalmi Ágnes 94,74 százalékos feldolgozottságnál kevesebb mint egy százalékkal (44,28 százalék), 406 szavazattal vezet Dr. Lévai István Zoltán előtt (43,52 százalék).

Frissítés 05:36. A hajnali órákra kiderült: Kálló Gergely biztosan bukja a Fejér 4-es körzetet, és így az egyetlen jobbikos OEVK-t.

A budapesti 13-asban (IVIII. ker.) Vajda Zoltán azonban mindössze 36 szavazattal marad el a fideszes inkumbens Szatmáry Kristóftól 98.63 % -os részvételnél. Vajdának tehát jó esélye van elhódítani az OEVK-t.

Továbbra is 3 körzet bizonytalan: Budapest 15-ben Kunhalmi Ágnes bizakodhat az újrázásban, Dr. Lévai István néhány száz szavazattal van csupán lemaradva mögötte. Mellár Tamás Baranya 1-ben  keveseb mint 250 szavazattal vezet fideszes kihívója előtt. Mindketten bízhatnak a külképviseleti szavazatokban, amelyek jó eséllyel az ő előnyüket növelik majd. Budapest 13-ban a külképviseleti szavazatok könnyen jelentkezik majd Vajda Zoltán győzelmét.

Címlapkép: Kunhalmi Ágnes/Facebook