Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Mi olyan országban szeretnénk élni, ahol a kormányzat a nők értékét nem csak az anyaságban látja”

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Patent Egyesület és a NANE nőjogi civil szervezetek leírták követeléseiket Magyarország következő kormányával szemben, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország egy élhető ország legyen a nők számára is.

Egy olyan kormányra és Magyarországra van szükség, ami tesz a női és férfi egyenjogúság érdekében, nem szorítja nemi szerepek szerint keretek közé sem a nőket, sem a férfiakat, ahol nem csak anyaként lesz értéke egy nőnek, ugyanakkor az anyák megkapják majd azt a társadalmi elismerés és szociális segítségnyújtást, mint amit megérdemelnének, és ami biztosítja a nők számára a szexuális és reprodukciós jogok gyakorlását.

Mindezek mellett szabad teret biztosít a nőknek az oktatásban, a munkaerőpiacon, a politikában, valamint a nők által túlreprezentált szakterületeken is versenyképes fizetést és megfelelő körülményeket tud majd biztosítani.

Végül de nem utolsó sorban a következő kormánynak partnerként kell tekintenie a nőjogi szervezetekre, nem pedig opponensként.

Az, hogy ezek közül mennyi tud majd megvalósulni, azt még nem tudhatjuk, viszont egy valamiben biztosak a szervezetek, hogy „bármi is lesz a választás eredménye, mi, nőjogi szervezetek itt leszünk. Továbbra is következetesen fogjuk képviselni a lányok és nők alapvető emberi jogainak érvényesítését, és ahogy eddig is tettük, a mindenkori kormányokon, döntéshozókon is számon fogjuk kérni azt”.