Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter: Elismerjük a Fidesz győzelmét

Ez a cikk több mint 1 éves.

„Nem akarom titkolni a csalódottságomat, a szomorúságomat, sosem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény”

– kezdte beszédét Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért eredményváróján.

Azzal folytatta, hogy már a kampány elején tudták, hogy ez egy kiegyenlítetlen küzdelem lesz, és az is volt. A miniszterelnök-jelölt szerint az is biztos, hogy a Fidesz csalt a választáson, és hogy „nincsen Magyarországon demokrácia”.

Igazat adott Hadházy Ákosnak – akinek sikerült győznie Budapest 8-as választókerületben – abban, hogy amíg a „tömegtájékoztatáson nem tudnak változtatni”, és az emberekhez csak a propaganda jut el, addig nem lehet leváltani a kormányt.

Mindezek ellenére Márki-Zay Péter elismerte a Fidesz győzelmét, és hogy a szavazatok „óriási részét megszerezték”, de azt is hozzátette, hogy a 12 év alatt kiépített rendszerben a „matematika” mindig is a Fidesznek kedvezett.

„Egy nem demokratikus rendszerben” nyerte meg a választást a Fidesz, ugyanis 13-szor több óriásplakátja volt a kampányban a kormánypártnak, amikkel „gyűlöletkampányt” és „hazugságokat” terjesztettek.

Nem gondolta volna az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy az elmúlt négy év harca nem fog beérni, de szerinte „Hitlert is megválasztották volna kétharmaddal” Berlin lerohanásának idején, hála a propagandának.

Az egyetlen vigaszt a vereségben Orbán Viktor „reggeli arca” nyújtotta, ugyanis lehetett látni rajta, hogy a „miniszterelnök úr fél”.

Márki-Zay azoknak is üzent, akik csalódottságukban azt fontolgatják, hogy elhagyják Magyarországot: „nyugodjanak meg”, mert most nyugodt és tiszta lelkiismerettel állhatnak a tükör elé.

Végül megköszönte a szavazóknak és önkénteseiknek a bizalmat és a kitartást, és arra kérte őket, hogy ne menjenek sehová, mert

„Mi maradunk, itt maradunk veletek!”

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor