Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Látszik a roma civilek munkája az idei választásokon

Ez a cikk több mint 2 éves.

Miskolc, Nyíregyháza Magasabb részvétel, nagyobb óvatosság a roma közösségen belül az aktivisták elmondásai szerint, akik azt is elmondták, hogy több településen szavazatszámlálóként is vesznek részt romák az idei választáson.

Az 1Magyarország reggel óta óránként jelentkezik be Facebookon, ahol helyszíni aktivistáikat kérdezték arról, mit tapasztalnak a választókerületeikben.

Kiss Márió a reggel 8-as bejelentkezésben Szegedi Dezsőnek elmondta, hogy a választásokat megelőzőleg felmérést készítettek a Nyíregyházán a romák körében, akiknek 80%-a azt válaszolta, hogy biztos el fog menni szavazni. Beszámolt arról is, hogy komoly az érdeklődés az első választók körében.

Délutánra Miskolcon is nagyságrendileg több roma ment el szavazni mint délelőtt – mondta el Váradi Gábor második bejelentkezésében délután háromkor Balogh Adriennek. Meglátása szerint inkább az 50 évnél fiatalabbak vesznek részt a választásokon, amit ő azzal magyarázott, hogy a közösségen belül magas a mozgáskorlátozottak aránya az idősek között. Ezzel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy mozgó urnáról nem tud.

Napközben Kiss Márió több választási csalás leleplezéséről beszámolt, amellyel kapcsolatban Váradi Gábort is megkérdezték, csalásra utaló jelekkel ők is találkoztak, viszont tettenérés náluk nem történt.