Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely: Végigcsináljuk, amit elkezdtünk, Budapest marad a szabadság szigete

Ez a cikk több mint 2 éves.

budapest műjégpálya Az ellenzéki összefogás pártvezetői közül feltűnően kevesen, mindössze Donáth Anna és Karácsony Gergely álltak fel a színpadra az ellenzéki eredményvárón Márki-Zay Péter beszéde után. Erre utalva Budapest főpolgármestere azzal kezdte mondandóját:

„Ha a ma este úgy alakult volna, ahogy reméltük, akkor ma sokkal többen lennénk ezen a színpadon.”

„Nemcsak, hogy itt vagyunk, hanem itt is maradunk, és amit elkezdtünk közösen csinálni, azt végig kell csinálnunk.  Küzdenünk kell, tudva azt, hogy a magyar történelemben mindig voltak zsákutcák, amikor valójában hátrafelé mentünk a történelemben, és úgy tűnik, hogy ma nem tudtuk meggyőzni a honfitársaink többségét arról, hogy nem arra van az előre, ahova mutogat a kormányoldal” – folytatta Karácsony.

A főpolgármester beszéde végén Budapest szerepéről beszélt, ahol többségében továbbra is ellenzéki egyéni győzelmek születtek.

„Meg kell őriznünk a hazánkból azt, ami megmaradt. Megmaradt például a nemzetnek egy fővárosa, amely még mindig a szabadság szigete ebben a hazában. Bár én azt szeretném, ha mindenhol az emberek tudnának és mernének szabadon gondolkodni, mint ahogy Budapesten talán ezt megtehetik, de úgy tűnik, hogy ma este a nemzet fővárosára maradt, hogy vigye tovább a szabadság és a szolidaritás zászlaját” – zárta mondandóját Karácsony Gergely.