Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hortobágy polgármestere szerint nem történt választási csalás a községben

Ez a cikk több mint 2 éves.

hortobágy Korábban mi is megírtuk, hogy a Tiszta szavazás állítása szerint Hortobágy községben busszal vihettek szavazókat az egyik szavazókörbe. Azonban most Jakab Ádám, Hortobágy polgármestere Facebookon azt írja, hogy nem arra használták a buszokat, hogy szavazókat utaztassanak, és valójában nem történt választási csalás.

„Hortobágy Községben 2022. április 3. napján a Tanyagondnoki busz reggel 5 óra 30 perckor a 2. számú szavazókör szavazatszámláló bizottságát juttatta ki a település központjától hozzávetőleg 10 km-re lévő Szásztelek majorban lévő szavazóköri helyiségbe.

A következő alkalommal a szavazókörből a Tanyabusz a nem helyben lakó és itt átjelentkezéssel az 1. számú Czinege János utcai szavazókörben szavazó delegált szavazatszámláló tagok beszállítása és a visszajuttatása történt meg. Szintén a Tanyabuszt vette igénybe a 1. számú szavazókör szavazatszámláló bizottsága a tanyára kért mozgóurna kijuttatásához is.

Még véletlenül sem történt választási csalás, a beszállított tagok közül két fő az egyesült ellenzék által delegált választópolgár volt, akik gyalogosan nem tudták volna gyakorolni az alkotmányos jogukat és a szavazatszámláló bizottsági tagságukból adódó kötelezettségüket ezen lehetőség nélkül.”

A teljes poszt itt olvasható el:

Címlapkép: MTI/Vajda János