Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Azt már hetekkel ezelőtt tudtuk, hogy felállt a szavazatvásárlási rendszer”

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az ellenzéki összefogás eredményváróján interjút készítettünk Komjáthi Imrével, az MSZP politikusával.

„Szűken, de nyerni fogunk!”

Komjáthi Imre a választási szabálytalanságokkal és rendellenességekkel kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy az ellenzéknek nem szabad beszállnia ebbe a versenybe.

„Már hetekkel ezelőtt tudtuk, hogy felállt a szavazatvásárlási rendszer, már tudtuk, hogy mennyi az árfolyam. Tudtuk kívülről, hogy kik azok a táskás emberek, akik viszik a pénzt.”

A politikus szerint rendszerszintűek voltak a plakátrongálások és lejáratókampányok.

Komjáthi elmondta, a nagyvárosoktól jó eredményt várnak, hiszen a kampány során sok embert sikerült mozgósítaniuk. Kiemelte, 2018 óta nem látta, hogy ennyi fiatal megmozdult volna meg.

A falvakban magas részvételi arány az MSZP politikusa szerint a Fidesznek kedvez, a magas számok pedig a szavazatvásárlásnak és buszoztatásnak is köszönhetők. Komjáthi szerint, ha az ellenék kerülne hatalomra, a legfontosabb feladata a média rendbehozása lenne.

„Meg kell oldani, hogy az üzeneteinket el tudjuk juttatni, hogy az alternatív valóság helyett, amit Orbán felépített, az embereknek tényleg a valóságot tudjuk mutatni. Még akkor is, hogyha csetleni-botlani fog a kormányzásunk. (…) Meg kell mutatni az embereknek a valóságot!”

Az MSZP politikusa az aktivisták munkáját is értékelte. Nagyon hálás mindazoknak, akik azt utolsó tartalékaikat is felélve „elképesztő nagyot mentek”.

Címlapkép: Fotó: Mérce