Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor nem adna pénzt a Lánchíd felújítására, mert „Mekk mesterekkel nem fog menni”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője felidézte, a Széchenyi Lánchíd a reformkor adakozó szellemét idézi, és miközben tűzijátékra, luxusszállók felújítására, és vadászkiállításra milliárdok jutnak, aközben tízmilliárd forint sem juthat a Lánchíd felújítására. Azt kérte, a szórakozás helyett legalább ebben segítse a fővárost.

Orbán válaszában kiemelte, panziók tucatjait újították fel a Kisfaludy programban, ezek azonban nem luxusszállók. A Lánchídról Orbán kiemelte, hogy az Állami Számvevőszék által neki megküldött tájékoztató szerint Budapestnek „180 milliárd forint államkötvény” áll rendelkezésére, ebből kellene felújítani.

Harangozó némi felháborodással úgy válaszolt: nem ez volt a kérdés, hanem hogy az állam hogyan járulna mindehhez hozzá.

„Mi a rossebet csinált 10 évig Tarlós István?”

-csattant fel, aki szerint elképzelhetetlen, hogy a kormány nem támogatja egy nemzeti jelkép sürgős és esedékes felújítását.

Orbán válaszában megismételte, és a „a vidéki képviselők” figyelmét is felhívta arra, Budapestnek példátlanul nagy tartalékai vannak a felújításra, egyik önkormányzatnak sincs ekkora összeg tartalékban.

Majd kiemelte, szerinte a Lánchíd felújításához Karácsony Gergelyéknek „nem a pénz hanem a szakértelem hiányzik. Mekk Mesterekkel nem megy.”

Címlapkép: MTI/Mónus Márton