Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: Magyarországon vannak Európa legmodernebb gyárai

Ez a cikk több mint 3 éves.

Bősz Anett a DK frakcióban poltizáló liberálsi képviselő az iskolákban uralkodó társadalmi feszültségekkel és az iskolaőrséggel kapcsolatban kérdezett. Szerinte utóbbi csupán „tűzoltásra” lehet jó, az alapvető táradalmi problémákat „nem lehet gumibottal és bilinccsel kezelni.” Eközben pedig a szociális segítők, pszichológusok hiányoznak a pedagógusok mellől.

„Hogyan juthattunk el idáig, miközben az elmúlt 10 évben Önök a teljes országot átformálták, az iskolákat miért nem sikerült?”

-kérdezte.

Orbán válaszában hangsúlyozta, kerülni kell a magyar iskolarendszerről alkotott sommás véleményt. Szerinte „Magyarországon vannak Európa legmodernebb gyárai”, amelyek már robotizáltak, és azok a magyar munkások, mérnökök dolgoznak ott, „akik a mi iskoláinkban végeztek.” Ezért több megbecsülést szeretne kérni nekik. Ugyanakkor Orbán elismerte, „a legrosszabb anyagi helyzetből érkező, cigány diákokat nem sikerült integrálnunk az oktatás rendjébe, … az állapotok elvadultak, és ha kell fizikai erővel is meg kell védenünk a diákokat és pedagógusokat.”

Bősz viszontválaszában megismételte, integrációs célokról beszélni sem lehet megfelelő szociális ellátórendszer nélkül. Azt is hozzátette, sok autista gyermek szülője fél attól, hogy roham esetén esetleg velük szemben is fellépnek.

Orbán válaszában ismét a cigányságról kezdett elmélkedni, szerinte „először tanulni kell, azután dolgozni kell”, viszont hozzátette, nem értenek egyet a visszatartó erővel kapcsolatban, és szerinte elfogadhatatlan, hogy „a szülők bejárnak az iskolába fenyegteni a tanárokat.”Ezért is kellenek szerinte az iskolarendőrök.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd