Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bangóné a kormánynak: az ellátás hiányában elhunyt esztergomi anya esete is „kamu” lenne?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Bangóné Borbély Ildikó arról kérdezte Rétvári Bence EMMI államtitkárt, mi történt a járvány időszakában pontosan az egészségügyben, milyen felmérések, tanulmányok és számítások alapján történtek a kórházi ágykiürítések, és hány, milyen egészségügyi állapotú beteg hazaküldésére került sor? Volt-e elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozók számára.

Mindezt szerinte vizsgálóbizottságban is tárgyalni kel, erről a szocialisták már javaslatot is benyújtottak. Hozzátette, ha azt mondja a kormány, hogy ő hazudik, akkor nyilván nem lesz akadálya a válaszadásnak.

Válaszában Rétvári hangsúlyozta, korábban, a Népjóléti Bizottság előtt, 6 órában válaszolt az ellenzék kérdéseire ő, és az Operatív Törzs tagjai is, ahol mindezek a kérdések már választ kaptak.

Majd úgy kérdezett vissza:

„attól a Korózs Lajostól és Szabó Tímeától, akik maguk itt, a parlamentben egy álmentős szavára hivatkoztak … kamuvideót gyártott, most pedig meg akarja vizsgálni a kamuvideó állításai … valósak-e? Miközben Önök is elismerték, mindez nem valós, hiszen levették a videót is.”

Bangóné viszontválaszában megkérdezte, a 32 éves esztergomi nő, és sok más eset kórházi ellátás hiányában elhunytak ügye „ugyancsak kamu-e”? Majd felidézte, 300 milliárd forintot költöttek lélegeztetőgépekre, de még mindig nem tudni, mennyi ezek közül csupán lélegeztetés-segítő berendezés.

Rétvári válaszában ismét csupán Németh Athina esetét idézte fel, a többi kérdéssel kapcsolatban ismét közölte, Bangóné azokban az esetekben más kapott választ, az összes ügyet kivizsgálták.

Azt is hozzátette, szerint lélegeztetőgépekre és védőfelszerelésekre igeni százmilliárdokat költöttek, hiszen szükség is volt rájuk.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt