Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Párbeszéd Mészáros és a munkanélküliek támogatásának disszonanciáját emlegette

Ez a cikk több mint 3 éves.

Szabó Tímea és Tordai Bence, a Párbeszéd politikusai közösen kaptak szót, noha végül csak Szabó szólalt meg, aki a munkanélküliség kormányzati félrekezelését emlegette fel, miközben félmillióan veszítették el a munkájukat, vagy keresnek jóval kevesebbet mint korábban.

Ezzel állította szembe Mészáros Lőrinc állami pénzekkel való kitömését, illetve azt kérdezte a miniszterelnöktől: felvette a kormányzati oligarcha az állami bértámogatást, mielőtt kirúgott 850 embert, vagy sem?

Véleménye szerint mindkettő lehetőség kínos, mert ha felvette, akkor miért rúgta ki az embereket, ha nem vette fel, az pedig azt jelenti, még Mészárosnak sem kell ez a típusú segítség.

Mint Szabó mondta,

„miközben százezrek az utcán vannak, önök tömik az oligarcháikat, és még azt sem kötik ki hogy ne rúgják ki a dolgozóikat”.

Orbán szerint minden munkahelymegtartó támogatás normatív, és mindegy h Leisztingernek vagy Mészárosnak hívják az igénylőt. Emellett kifejtette, nem helyes dolog, ha a munkanélküliségről összevissza beszélnek, Szabó pedig így tett, mikor félmillió munkáját vesztettről beszélt, hisz ő úgy tudja, a járvány előtt 4,5 millió, jelenleg 4,37 millió ember dolgozik.

Szabó erre felszólította a miniszterelnököt, hogy egyszer adjon egyenes választ, ismét Mészáros és a munkahelymegtartó támogatás viszonyát feszegetve.Arra is emlékeztetett, jelenleg 330 ezer munkanélküli van, ő viszont arról beszélt, félmillió veszítette el állását, vagy csökkent a fizetése, ellenben 187 milliárd forintot kapott a Mészáros, miközben 200 milliárd a bértámogatási program költségvetése.

Orbán úgy gondolja, a képviselőnek nehézségei adódnak a számokkal, és politikailag iskolázatlannak nevezte Szabót. Hozzátette, véleménye szerint Szabó és Tordai nem megfelelő formában adták le kérdésüket előzetesen.