Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A költségvetési bizottság fideszes szószólója rettentő elégedett saját munkájukkal

Ez a cikk több mint 3 éves.

Szűcs családvédelmi, gazdaságvédelmi célok mellett hosszasan beszélt a klíma- és környezetvédelemről, kifejtve, a gazdaságfejlesztéssel nem ellentétes a klímavédelmi célok felé törekvés, és összecseng azon céllal, hogy az ország gazdasága 2050-re karbonsemleges legyen.

A költségvetési bizottság előadója szót ejtett a kutatás-fejlesztésre fordítandó forrásokról, valamint az energetikai, klímavédelmi célú modernizációra fordítandó többletforrásokról, emlékeztetve, 500 milliárd forintot fognak ezen célokra fordítani zöld kötvények kibocsátásával.

Szűcs szerint a költségvetés fókuszában a járvány elleni védekezés és a gazdaság újraindítása áll, ezen belül is hangsúlyos, hogy legalább annyi munkahelyet teremtsenek, mint amennyi megszűnt.

Némiképp ekézte a korábbi baloldali kormányokat, miszerint a NER jóval többet költ egészségügyre (nominálisan csaknem ezer milliárd forinttal), majd hosszasan dicsérte a kormány családvédelmi és egészségvédelmi, valamint biztonsági intézkedéseit, külön kihangsúlyozva, milyen hatékonyan védekezik a kormány a „migrációs válság” ellen. Ez mind-mind a véleménye szerint kiválóan megalkotott költségvetésnek is köszönhető.

Szűcs felszólalása során felsorolta valamennyi bizottság értékelését a költségvetés módosításáról (már amelyik értékelte), természetesen mind elégedett.

Az összegző módosítóban szereplő pontos és részletes költségvetési összegeket ebben a dokumentumban találjátok.