Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Jobbik szerint a kormány igazán a kedvében járhatna Orbánnak, aki már hat éve bringával akart menni a Balatonra

Ez a cikk több mint 3 éves.

Steinmetz Ádám a Jobbikból kifejtette, a járvány megkeserítette az életünket, azonban az jó hatással volt az emberek kerékpározási hajlamára, így különösen fájó, hogy a tavaly nyárra ígért Budapest-Balaton és Balaton körüli bringaút mégsem készült el.

Megkérdezte: mikor fogják biztonságossá tenni a Balaton-kört, mikor építik meg a Budapest-Balaton bicikliutat, és más beígért fejlesztéseket?

Schanda Tamás államtitkár válaszolt a jobbikos politikusnak, válaszában kifejtve, fogalma sincs. Azonban azt is elmondta, fontosnak tartja a kerékpáros közlekedés és fejlesztések támogatását, már csak azért is, mert Magyarország már jelenleg is élen jár Európában a kerékpáros közlekedésben, Magyarországnál csak Hollandiában és Dániában bicikliznek többen. Így hát fejlesztenek, ugyanakkor büszkék is az elmúlt években nyújtott teljesítményükre, hisz rengeteg pénzt költöttek rengeteg fejlesztésre.  Az államtitkár szerint a kormány megtartja ezen jó szokását.

Steinmetz hiányolta, hogy az államtitkár nem mondta el, ki a felelős a fejlesztések csúszása miatt, és arra is emlékeztetett, Orbán már 2014-ben szeretett volna biciklivel menni a Balatonhoz, így hát igazán a kedvében járhatnának, ahogy sok más ember kedvében is.

Az államtitkár erre a több, mint 9000 kilométer kerékpározásra ajánlott útról beszélt, de szót ejtett a folyamatban lévő fejlesztésekről is, a kérdésekre ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni.