Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Steinmetz Ádám olimpiai aranyérmével kérte számon Orbánt a Borkai-ügy miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

parlament Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, Athén olimpiai bajnok vízilabdázója behozta az ülésterembe egyik olimpiai aranyérmét, amelyet magasra tartott, miközben a képviselőkhöz beszélt.

„A magyar emberek büszkék a teljesítményünkre, megbecsülnek minket az életjáradékkal” -mondta, majd hozzátette: Borkai Zsolt, aki szintén olimpiai bajnok, luxusjachtos orgiájával méltatlanná vált egy családapához, polgármesterhez és olimpikonhoz. „Életjáradékából finanszírozza az erkölcstelen életét, felbecsülhetetlen károkat okozott az olimpiai mozgalomnak” – mondta Steinmetz.

Majd azt a kérdést intézte Orbánhoz:

Mit fog tenni az olimpikonok Borkai által megtépázott tekintélyének helyreállítása érdekében?

Orbán úgy válaszolt:

„Beteg dolognak tartom, ha valaki saját maga készít vagy készíttet felvételt a szexuális életéről. „

Szerinte először a Fidesznek kellett döntenie, és a párt világossá tette, hogy  Borkaitól elválnak az útjai. A Győrre vonatkozó kérdésben Győr döntött, az olimpikonokat érintő kérdésben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fog.

Steinmetz viszontválaszában erősen kontrázott: mivel számított Orbán reakciójára, benyújtott egy törvénymódosító javaslatot annak érdekében, hogy a MOB etikai bizottsága dönthessen az életjáradék megvonásáról is, és a javaslat támogatására kérte Orbánt és a kormánypártot.

„Egy olimpiai bajnok nem mehet le kutyába”

– zárta beszédét a korábbi vízilabdázó.

Orbán második válaszában is arra kérte Steinmetz Ádámot, hogy forduljon a MOB-hoz, mondván, az olimpikonok becsületéért a legtöbbet ők tehetnek.