Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Schmuck Erzsébet (LMP): „hiába születik több gyermek Magyarországon, ha fennmarad a gyűlölet kultúrája!”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az LMP-s képviselő azzal kezdte beszédét a Sándor-palota előtti tüntetésen, hogy a legújabb közvélemény-kutatások szerint Orbán Viktor támogatóinak száma gyorsan csökken.

Ez szerinte azt mutatja, Orbán már rájött, hogy migránsozással már nem tud EP-választást nyerni, ezért családpolitikai ígéreteket fogalmazott ma meg. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy ez kevés embert fog igazán jól érinteni, ugyanakkor pedig

„hiába születik több gyermek Magyarországon, ha fennmarad a gyűlölet kultúrája.”

Fotó: Dián Ákos

Orbán világképével szemben Schmuck szerint a kormány egyszerűen kiszolgálja a multikat, eladja nekik a dolgozókat, így sereghajtóvá váltunk az EU-ban, óriási a munkaerőhiány, magányos idős emberek maradnak csak az országban.

A rabszolgatörvényt az  LMP politikus szerint egyértelműen a multik kérésére, a német autóipar érdekében fogadták el, és a klímaváltozásra fittyet hányva működnek velük együtt.

Ugyanakkor szerinte Orbán évértékelőjéből teljesen kimaradt a több százezer devizahiteles helyzetének rendezése, a minimálbér emelése, az otthonápolás munkának való elismerése.

Minderre azonba nincs pénz!

Szögezte le, majd a sérelmek sorát az CEU elüldözésével, és az MTA ellehetetlenítésével folytatta, amelyek szerinte arra utalnak, hogy a kormány elüldözi az országból a tudást.

Schmuck Erzsébet azonban kiemelte, megváltozott valami, hiszen az ellenzék, a szakszervezetek és a civilek immár egységesen lépnek fel. Kiemelte, hogy az EP-választások májusi tétje az, hogy olyan képviselőin lesznek-e Brüsszelben akik a valós problémákra fókuszálnak majd.